Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2017, 12:10

«Мінфін» тимчасово відключив коментарі на сайті через небувале навантаження

18 грудня «Мінфін» тимчасово закрив коментарі до статей і новин через небувале навантаження на сайт.

В середньому протягом робочого дня на міжбанку «Мінфін» одномоментно відвідують більше п'яти тисяч користувачів. 

Команда проекту просить своїх читачів з розумінням поставитися до ситуації і продовжити спілкування на наступних майданчиках:

Не забувайте також про те, що тільки ексклюзивні і найцікавіші матеріали ми публікуємо в спеціальних групах в Вайбері і Телеграмі.

В чому проблема?

В даний час банківська система залишається перенасиченою бюджетною гривнею, хоча залишки на коррахунках на ранок 18 грудня впали на 16,1 млрд гривень — до 53,8 млрд. Це дуже великий показник і наявність вільної гривні у клієнтів відчувається постійно.

Попит на валюту з боку імпортерів продовжує рости, а експортери як і раніше практично не продають валюту понад обов'язкових продажів. Або продають, але тільки дуже дорого.

Крім цього, активно допомагає зростанню котирувань готівковий ринок, де попит на валюту стрімко виріс і загнав курс долара в коридор 28,25- 28,40 грн. У зв'язку з цим інтерес до детальних валютних індикаторів «Мінфіну» і його валютного аукціону виріс, що і стало причиною труднощів в роботі сайту.

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 грудня 2017, 21:56
#
А о каком уровне цифр собственно идёт речь и в чём выразилась «небывалая нагрузка» на сайт.
+
+14
Тетяна Делл
Тетяна Делл
22 грудня 2017, 10:44
#
В периоды резких колебаний курса посещаемость сайта резко увеличивается. В пиковые моменты, когда курс гривны валился, к нам заходило около 800 человек в секунду (это данные нашего IT-департамента).
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
23 грудня 2017, 0:59
#
«около 800 человек в секунду»

Это конечно для Минфина много, но ведь вы сами упорно желаете кроме украинской аудитории вещать ещё и на российскую, которая в три с половиной раза больше украинской.

Значит работайте над масштабируемостью своего ресурса, а отключать украинцев и лишать их права комментировать ваши публикации в угоду россиянам, которые всё равно не приносят вам никакого реального дохода, даже если постоянно тыкают мышкой в разные баннеры и акции украинских банков — на мой взгляд — не правильное решение…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися