Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 15:33

Як не платити єдиний внесок: виключення для ФОП

За яких умов фізична особа — підприємець (ФОП) може не сплачувати єдиний соціальний внесок про це повідомили податківці у листі від 07.12.2017 р. № 2869/Я/99-99-13-02-01-14/ІПК.

За яких умов фізична особа — підприємець (ФОП) може не сплачувати єдиний соціальний внесок про це повідомили податківці у листі від 07.12.2017 р. № 2869/Я/99-99-13-02-01-14/ІПК.
Фото: legalgroup

Як зазначається у консультації, платник єдиного соціального внеску (ЄСВ) зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Водночас, платники внеску, визначені ст. 4 Закону про ЄСВ, призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, на весь строк їх військової служби звільняються від виконання своїх обов’язків, якщо вони не є роботодавцями.

Підставою для такого звільнення є заява ФОП та копія військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, які подаються до податкового органу протягом 10 днів після її демобілізації.

Якщо демобілізований ФОП перебуває на лікуванні (реабілітації) у зв’язку з виконанням обов’язків під час мобілізації, заява і копія військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним державним органом, подаються протягом 10 днів після закінчення її лікування (реабілітації).

Також повідомляється, що дана норма не поширюється на ФОП, які є резервістами та призвані на навчальні збори. Зазначені особи виконують обов’язки з нарахування, обчислення і сплати ЄСВ на загальних підставах.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися