Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 14:44

У НБУ розповіли про рівень інфляції в листопаді

У листопаді 2017 рівень споживчої інфляції в Україні становив 13,6% річних.

У листопаді 2017 рівень споживчої інфляції в Україні становив 13,6% річних.
В НБУ рассказали об уровне инфляции в ноябре/Фото: epravda.com.ua

Про це під час брифінгу в НБУ заявив в.о. глави НБУ Яків Смолій.

«Протягом останніх двох місяців темпи споживчої інфляції знижувалися, однак повільніше, ніж прогнозував Національний банк. У листопаді 2017 року вона становила 13,6% річних», — заявив Смолій.

За інформацією регулятора, відхилення інфляції від прогнозу пояснюється темпами базової інфляції через підвищення виробничих витрат і пожвавлення споживчого попиту.

Також відхиленню сприяли більш високий прогноз темпів зростання цін на сирі продовольчі товари і паливо.

Читайте також: НБУ підвищив облікову ставку до 14,5%

Як повідомили в НБУ, уповільнення загальної інфляції, в першу чергу, призвело до різкого подорожчання в середині року сирих продовольчих товарів, зокрема, молока, м'яса та овочів.

У той же час, прискорилося зростання цін на продукти харчування з високим ступенем обробки як результат підвищення цін на відповідні сирі продукти в попередні місяці.

Також збільшилися темпи зростання вартості ринкових послуг під впливом підвищення виробничих витрат і пожвавлення споживчого попиту.

«Як наслідок, базова інфляція в листопаді прискорилася до 8,6%, відображаючи посилення фундаментального тиску на споживчі ціни», — повідомили в НБУ.

Коментарі - 1

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
14 грудня 2017, 16:31
#
«исчерпывающее действие факторов»- ну такое… даешь минималку в 10к гривасов! ПыСы: очень соболезную тем, кто на депо грн понес.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися