Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 12:25

15 грудня останній день для переходу на єдиний податок з нового року

Для переходу на спрощену систему оподаткування необхідно не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу подати відповідну заяву. Про це повідомляє ДФС в Одеській області.

Для переходу на спрощену систему оподаткування необхідно не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу подати відповідну заяву.
Фото: ibuh.info

Як зазначається, фізична особа – підприємець (ФОП), яка на початок року була платником єдиного податку та перейшла на сплату інших податків і зборів (загальну систему оподаткування), не може повернутися в поточному році на спрощену систему оподаткування, оскільки така особа вже скористалася власним правом на застосування спрощеної системи оподаткування в поточному році. Водночас така фізична особа може перейти на спрощену систему оподаткування з 1 січня наступного року.

Отже, щоб перейти на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2018 року, ФОП має подати заяву до органів фіскальної служби до 15 грудня 2017 року.

Реєстрація суб'єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом унесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

У разі відмови в реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов'язаний надати протягом двох робочих днів із дня подання суб'єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб'єктом господарювання в установленому порядку.

При цьому згідно зі ст. 299 ПКУ підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову в реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку є винятково:

  1. невідповідність такого суб'єкта вимогам, установленим ст. 291 ПКУ;
  2. наявність у суб'єкта господарювання, який утворюється в результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов'язань або податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;
  3. недотримання таким суб'єктом вимог, установлених пп. 298.1.4 ПКУ.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 грудня 2017, 13:08
#
Время ещё есть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися