Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2017, 16:41

У 2018 році буде створена єдина база звітів про оцінку нерухомості

З метою запобігання заниження бази оподаткування (оціночної вартості) при продажу нерухомого майна буде створена єдина база даних звітів про оцінку нерухомого майна. Про це повідомляє Комітет з питань податкової та митної політики. Відповідні норми включені до прийнятого законопроекту № 6776-д.

З метою запобігання заниження бази оподаткування (оціночної вартості) при продажу нерухомого майна буде створена єдина база даних звітів про оцінку нерухомого майна.
Фото: biznews.com.ua

Як повідомляється, єдина база даних звітів про оцінку буде забезпечувати розміщення, створення, зберігання та оприлюднення всієї інформації про об'єкт нерухомості і його вартості, електронне визначення оціночної вартості, автоматичний обмін інформацією і документами з авторизованими електронними майданчиками і користування сервісами з автоматичним обміном інформацією, доступ до якого здійснюється за допомогою мережі Інтернет.

Інформацію вноситимуть зі звітів про оцінку до єдиної бази даних звітів про оцінку суб'єкти оціночної діяльності через авторизовані електронні майданчики.

Звіт про оцінку, не зареєстрований в єдиній базі даних звітів про оцінку, без присвоєного унікального номера буде вважатися недійсним.

При посвідченні угод, для яких передбачено чинним законодавством України отримання нотаріусом звіту про оцінку, нотаріус буде перевіряти реєстрацію такого звіту в єдиній базі даних звітів про оцінку та наявність присвоєного йому унікального номера.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
Денис Денис
Денис Денис
6 лютого 2018, 23:34
#
Когда
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися