Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2017, 15:25

ДФС відшкодовуватиме заподіяну платнику податків шкоду

З 2018 року, вперше буде передбачено встановлення відповідальності посадової чи службової особи контролюючого органу перед платниками податків. Відповідні зміни будуть внесені до Податкового кодексу законопроектом № 6776-д.

З 2018 року, вперше буде передбачено встановлення відповідальності посадової чи службової особи контролюючого органу перед платниками податків.
Фото: dniprograd.org

Зазначений законопроект прийнятий з урахуванням поправки, згідно з якою суб'єкту господарювання гарантується відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи контролюючого органу за рахунок коштів державного бюджету.

При цьому посадова чи службова особа контролюючого органу несе перед державою відповідальність в порядку регресу в розмірі виплаченого з бюджету відшкодування за незаконні рішення, дії або бездіяльність цієї посадової (службової) особи.

Крім того, платники місцевих податків не будуть залучатися до відповідальності в разі неотримання ними повідомлення-рішення (як це було з податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки), а також уточнено порядок сплати фізичними особами земельного податку в разі неодержання повідомлення-рішення в встановлені терміни.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися