Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 грудня 2017, 15:05

​Мінсоц розповів про нюанси працевлаштування працівників із «ЛНР» і «ДНР»

Працівник працевлаштовується із записами у трудовій книжці з окупованих територій, які дії роботодавця. Про це розповіло Мінсоцполітики в листі від 18.10.2017 р. № 447/0/22-17/134.

Працівник працевлаштовується із записами у трудовій книжці з окупованих територій, які дії роботодавця.
Фото: biznesua.com.ua

Як повідомляється, нормами ст. 25 КЗпП встановлено, що при укладенні трудового договору забороняється вимагати від осіб, які поступають на роботу, відомості про їх партійну і національну приналежність, походження, реєстрацію місця проживання або перебування та документи, подання яких не передбачено законодавством.

При влаштуванні на роботу працівники зобов'язані подавати трудову книжку, оформлену в установленому порядку (п. 1.3 Інструкції про порядок ведення трудових книжок).

У той же час законодавством про працю не передбачено можливості відмови працівникові в працевлаштуванні в зв'язку з наявністю в трудовій книжці записів, внесених незаконно створеними на території України організаціями.

Законодавством про працю не встановлено обов'язки роботодавця при прийомі на нове місце роботи визнавати недійсними або виправляти попередні записи в трудовій книжці.

Так, у разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження, заохочення та ін. виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис (п. 2.6 Інструкції про порядок ведення трудових книжок).

У разі неможливості дотримання вищезазначеного порядку виправлення записів у трудових книжках працівників, які не відповідають законодавству, дані записи визнаються недійсними в судовому порядку.

При цьому будь-які дії (зокрема, внесення записів до трудової книжки працівників) незаконно створених на території України організацій не створюють правових наслідків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися