Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2017, 13:45

Apple почала освоювати блокчейн

Компанія Apple займається розробкою системи для створення і підтвердження тимчасових відміток на блокчейні.

Компанія Apple займається розробкою системи для створення і підтвердження тимчасових відміток на блокчейні.
Фото: medium.com

Про це випливає з патентної заявки, опублікованої Бюро по патентах і товарних знаків США.

Програма компанії здатна підтверджувати правильність тимчасових відміток шляхом комбінування різних аспектів технології блокчейн і інструментів інфраструктури сертифікації відкритих ключів (PKI), повідомляє Insider.pro.

Це дозволить прив'язувати окремий фрагмент даних до транзакції в блокчейні, фіксуючи інформаційну складову в певний момент часу. Зміна цієї складової призведе до автоматичного створення ще однієї транзакції, що свідчить про те, що зміни дійсно були внесені.

У своїй заявці Apple описує три методи створення тимчасових відміток, один з яких має на меті використання блокчейна.

Програма буде випускати блоки, що містять тимчасові позначки, до яких будуть додаватися інші блоки, які випускаються майнерами і містять інші транзакції, що проводяться в цьому ланцюзі.

Apple відзначає, що система буде працювати як складова частина більш складної архітектури, що проводить відразу кілька перевірок. Іншими словами, додаткова система буде підтверджувати правильність тимчасової оцінки після створення блоку, але до додавання його в основний блокчейн.

Блокчейн зацікавив Apple в зв'язку з перевагами безпеки, зумовленими децентралізованістью технології. У запропонованій системі ноди мережі не братимуть транзакції від іншої ноди, якщо виявлять, що блоки, які вона їм передає, не відповідають їх версії блокчейна.

Таким чином, розроблена Apple система не тільки дозволяє створювати незмінні тимчасові позначки, але і буде захищена від зловмисників.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися