Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2017, 12:17

ФОП не повідомив про зміну місця провадження діяльності: чим це загрожує

Податковим кодексом не передбачена відповідальність за неподання фізичною особою — підприємцем (ФОП), платником єдиного податку відомостей у разі зміни місця провадження господарської діяльності. Про це повідомляє ДФС у розділі 107.11 Бази податкових знань (ЗІР).

Податковим кодексом не передбачена відповідальність за неподання фізичною особою — підприємцем (ФОП), платником єдиного податку відомостей у разі зміни місця провадження господарської діяльності.
Фото: sfs.gov.ua

Водночас, як повідомляється, у разі виявлення податківцями під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку першої — третьої груп вимог, встановлених ПКУ для спрощенців, анулювання реєстрації проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акту перевірки, з першого числа місяця, що настає за кварталом, в якому допущено порушення. У такому випадку суб’єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.

Окрім того, якщо зміна місця провадження господарської діяльності призводить до збільшення розміру ставки єдиного податку, то застосовується відповідальність, передбачена п. 122.1 ПКУ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися