Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2017, 8:23

Мінфін тимчасово відмінить систему ризиків з ПДВ

Мінфін прийняв рішення зупинити роботу системи ризиків з ПДВ.

Мінфін прийняв рішення зупинити роботу системи ризиків з ПДВ.
Мінфін тимчасово відмінить систему ризиків з ПДВ/Фото: zerkalo.mk.ua

Як зазначили у міністерстві, систему ризиків з ПДВ було запроваджено задля упередження схем з розкрадання ПДВ. Вона є невід’ємною частиною процесу безперебійного автоматичного відшкодування ПДВ.

«З самого початку Мінфін розумів ризики, що можуть виникнути із запровадженням системи, тому оперативно напрацьовував відповідні рішення, щоб вдосконалити її роботу», — йдеться у повідомленні.

У Мінфіні повідомили, що попри покладені зусилля, система залишається адміністративним навантаженням на бізнес та блокує певну кількість податкових накладних реального сектору через прогалини в імплементації. Це значно ускладнює роботу чесних підприємств.

«Для того щоб чесний бізнес далі не ніс втрат, Мінфін разом з Комітетом прийняли спільне рішення зупинити роботу системи ризиків з ПДВ для того щоб разом з експертами, бізнесом та народними депутатами напрацювати узгоджене рішення, яке не нестиме значних ризиків для всіх сегментів бізнесу і в той же час буде ефективним інструментом боротьби зі схемами з розкрадання ПДВ», — підсумували у відомстві.

Відповідне рішення було підтримане Верховною Радою.

Коментарі - 3

+
0
nickvlk1
nickvlk1
8 грудня 2017, 10:44
#
Кому-то срочно нужно обналичится до Нового года?
+
0
rredrred
rredrred
8 грудня 2017, 12:41
#
Ну да премьер-министру только он на министра финансов влияет, остатки в казначействе посмотрите
+
0
чувырло убогое
чувырло убогое
8 грудня 2017, 14:36
#
Закон принят 07 декабря, но видимо его должен подписать Президент, и только потом он начинает работать?

Еще вопрос. Минфин говорит что потери Министерства финансов от «встречного транзита» равны 12 миллиардов гривен. Но это на уровне 1 % от консолидированного бюджета, с учетом пенсионного фонда. Стало быть причина блокировок не в обеспечении возмещения НДС экспортерам. Причина — аналогична киотскому протоколу. А еще будапештскому меморандуму.

В следующем году возможно в Сирии будет новый министр финансов, и там он начнет блокировать налоговые накладные. Гондурас то не Сирия.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися