Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2017, 8:53

Суд скасував рішення НБУ про ліквідацію банку «Преміум»

Окружной адмінсуд Києва частково задовольнив клопотання одного з акціонерів банку «Преміум» і скасував рішення НБУ про ліквідацію цієї банку.

Окружной адмінсуд Києва частково задовольнив клопотання одного з акціонерів банку «Преміум» і скасував рішення НБУ про ліквідацію цієї банку.
Суд скасував рішення НБУ про ліквідацію банку "Преміум"/Фото: segodnya.ua

Відповідно до постанови, суд зобов'язав НБУ повернути банківську ліцензію банку «Преміум».

«НБУ відправив банк „Преміум“ на ліквідацію у зв'язку з порушенням законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення та здійснення ризикованої діяльності, яка загрожує інтересам вкладників», — говориться у постанові.

Як зазначається в судових матеріалах, за оцінкою НБУ, ознаки здійснення ризикової діяльності банку «Преміум» були, зокрема, у діях клієнта банку-фізичної особи при розрахунках за кордоном на 437,6 млн грн, які здійснювалися в основному за рахунок наданого банком кредиту овердрафт.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» писав, що 11 лютого 2016 року Національний банк вирішив відкликати ліцензію та ліквідувати банк «Преміум» за порушення банківського законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Як повідомлялося, у 2014 році у банку було 12 акціонерів.

За даними 2015 року, офіційні власники банку — Лариса Смирнова та Леонід Первак. Главою наглядової ради банку «Преміум» був кандидат у мери Києва Сергій Думчев, який тісно співпрацював з старшим сином екс-президента України Александром Януковичем.

З літа 2015 року Думчев не очолює наглядову раду, а просто є її  членом.

Крім банку «Преміум», Думчев володіє Класикбанком.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися