Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 грудня 2017, 18:20

ДФС пояснила, чи включається до доходу вартість новорічного корпоративу

Вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників. Про це повідомило головне управління ДФС у Чернівецькій області.

Вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників.
Фото: gorodkiev.com.ua

Як зазначається, дохід з джерелом їх походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності на території України. У тому числі, але не виключно, доходи у вигляді заробітної плати, інших виплат та винагород, виплачених згідно з умовами трудового та цивільно-правового договору.

В свою чергу, додаткові блага – кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є заробітною платою та не пов’язаний з виконанням обов’язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами.

Однак оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі одержаних у вигляді додаткового блага, виходячи з положень ПКУ, розглядається лише у разі їх одержання безпосередньо конкретним платником податку.

Коментарі - 2

+
0
ballistic
ballistic
3 грудня 2017, 19:12
#
А безкоштовну коропративну каву з молоком та цукром вважати доходом?

Кава біля метро коштує ~$1.
Офисний працівник щодня випиває в офісі 2 чашки халявної кави.
За рік набіжить $500, а в заядлих кофеманів буде більше $1000 халявного неоподаткованого балага!
:)
+
+9
Fabron
Fabron
4 грудня 2017, 7:26
#
Не забывайте про туалетную бумагу и холодную/горячую воду.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися