Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2017, 17:17

Скільки коштує оренда однокімнатної квартири в Київській області

Понад 70% покупців житла в новобудовах Київської області купують однокімнатні квартири, 40% з цих покупців інвестують в житло з метою подальшої здачі його в оренду.

Понад 70% покупців житла в новобудовах Київської області купують однокімнатні квартири
Моніторинг здійснено на базі приватних оголошень порталів Olx.ua, Lun.ua, Aviso.ua / Фото maps.google.com

Такі дані «Мінфін» отримав під час спілкування з експертами ринку нерухомості передмістя Києва.

На який дохід може розраховувати інвестор, якщо купить однушку під Києвом? На це питання вам допоможуть відповісти цифри, які ми зібрали під час аналізу найбільших порталів оголошень по оренді житла. В огляд включені пропозиції довгострокової оренди однокімнатних квартир в радіусі 15 км від Києва.

Вартість оренди в висотних будинках старої будови Київської області майже в два рази нижча, ніж у нових ЖК. При цьому, попит є як на житло в новобудовах, так і на дешеві «застарілі» хрущовки.

«Різниця в тому, що власники, які здають в оренду квартири в нових будинках, більш вимогливі до орендарів. Вони рідше пускають сім'ї з маленькими дітьми, і в 99% випадках при поселенні вимагають оплату за перший, останній місяць + заставу в сумі 2-3 тис. грн. Але при цьому дуже часто такі орендодавці прислухаються до побажань майбутніх мешканців і обладнують квартири на їх прохання», - зазначив віце-президент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал.

Вторинний ринок в оренду

За 2500 грн в місяць можна зняти однокімнатну квартиру в хрущовці, розташовану в с. Чайки. За цю суму орендодавець пропонує житло на другому поверсі п'ятиповерхівки в «житловому стані». Комунальні платежі пропонується розділити 50Х50.

Найдешевша однокімнатна квартира в Броварах обійдеться орендареві в 3000 грн на міс. Квартира на 4 поверсі п'ятиповерхової хрущовки. Чиста, з усією необхідною, але старими меблями. Комунальні за лічильником оплачує той, хто винаймає житло.

За 2700 грн в місяць здають однокімнатну квартиру в панельній хрущовці Борисполя. Автор оголошення вказує, що в квартирі немає ремонту, «радянські меблі» і сантехніка, але встановлена ​​пральна машина. Комунальні оплачує орендар.

В Ірпені в оренду здають, в основному, квартири в будинках нової споруди. Хоча в центрі міста збереглися радянські малометражки, які пропонують в оренду по 3500 грн на місяць + комуналка. За таку суму можна зняти квартиру з ремонтом, всією необхідною технікою і з гарною транспортною розв'язкою.

«Однушка» в оренду за 3000 грн доступна в Софіївській та Петропавлівській Борщагівці. Господарі пропонують чисті квартири «в житловому стані». Часто з усією побутовою технікою та інтернетом. Оплата комунальних послуг — «по лічильнику».

Нові будинки

Найдешевша однокімнатна квартира в ЖК «Чайка» в однойменному селі пропонується в оренду за 6500 грн в місяць. У квартирі новий ремонт, всі необхідні меблі та техніка. Комунальні платежі господар квартири пропонує оплачувати орендарям.

Однокімнатна квартира здається в новому житловому комплексі Броварів за 7 000 грн в місяць. Господар квартири пропонує орендарям новий ремонт, з підігрівом підлоги, якісні меблі та сантехніку. При цьому оплату комунальних послуг повинен проводити квартировинаймач.

Для пари без дітей і без тварин здають за 5000 грн в місяць однокімнатну квартиру в Борисполі. Квартира в новому будинку, з євроремонтом, є вся необхідна і нові меблі, побутова техніка, інтернет, телевізор, бойлер, пральна машинка автомат. Орендодавець вимагає від майбутніх квартировинаймачів оплату комунальних послуг і обов'язковий платіж за останній місяць.

Квартиру в новому ЖК Ірпеня можна орендувати за 5000 грн в місяць + комунальні платежі. При цьому автор оголошення пише, що квартира здається вперше, всі меблі і сантехніка нові. У дворі є закрита парковка для мешканців ЖК.

Від 6000 грн+ комуналка в місяць стартує оренда квартир в новобудовах Софіївській та Петропавлівській Борщагівці. За цю суму пропонують звичайний якісний ремонт. Всю побутову техніку та Інтернет.

Коментарі - 1

+
0
Сергей Шаповал
Сергей Шаповал
29 листопада 2017, 8:20
#
«От 6000 грн + коммуналка в месяц стартует аренда квартир в новостройках Софиевской и Петропавловской Борщаговках. За эту сумму предлагают новый ремонт без излишеств, всю бытовую технику и доступ к интернет» ага, квартира студия
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися