Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2017, 17:02

«Укрзалізниця» зможе продавати майно через «ProZorro.Продажі»

Кабмін 22 листопада прийняв постанову «Про затвердження порядку розпорядження майном ПАТ „Укрзалізниця“, яка встановлює нові чіткі правила списання, відчуження, передачі в користування, оренду або концесію майна, внесеного до статутного капіталу ПАТ, і майна, придбаного нею на законних підставах.

Як повідомила прес-служба МЕРТ, мова йде про цілу низку активів: несправні пасажирські і вантажні вагони, застарілі елементи і велика кількість непрофільних приміщень, наприклад, бази відпочинку, гуртожитки тощо.

При цьому порядок жорстко регламентує використання профільного майна, що гарантує збереження всіх ключових активів „Укрзалізниці“.

МЕРТ зазначає, що згідно з постановою, продаж і оренда майна „Укрзалізниці“ може здійснюватися з використанням дворівневої системи електронних аукціонів з дотриманням принципів чесної конкуренції, відкритих і прозорих процедур, об'єктивної та неупередженої оцінки всіх учасників торгів.

»Використання« ProZorro.Продажі» забезпечить відкритість і доступність інформації про об'єкти продажу, а також дозволить брати участь в аукціонах всім бажаючим. Прозорі електронні аукціони — це також ефективний механізм для запобігання корупції та можливих зловживань в процесі продажу або передачі в оренду майна «Укрзалізниці», — вважають фахівці МЕРТ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися