Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2017, 10:39

ЄСВ сплачений не на той рахунок: чи застосовуються штрафні санкції

У результаті сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) на невідповідний рахунок виникає недоїмка. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. Про це йде мова у роз’ясненні головного управління ДФС у Закарпатській області.

У результаті сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) на невідповідний рахунок виникає недоїмка.
Фото: kodex.ua

Як повідомляється, ЄСВ сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунка, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

У результаті сплати ЄСВ на невідповідний рахунок виникає недоїмка. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. Зокрема, за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску застосовується штраф у poзмірі 20% своєчасно несплачених сум.

Водночас на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Процедура перерахування на належний рахунок помилково сплачених коштів здійснюється на підставі заяви платника.

Таким чином, за період з першого календарного дня, що настає за днем настання строку сплати відповідного платежу, до дня, що настає за днем подання заяви платником, фіскальні органи застосовують штрафні санкції та нараховують пеню за несвоєчасну сплату ЄСВ.

Коментарі - 3

+
+15
headshaker
headshaker
22 листопада 2017, 12:05
#
Было бы логично, если бы эти [...] чудаки не меняли счета, когда им вздумается, и не создавали искусственные проблемы на ровном месте.
+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
22 листопада 2017, 16:35
#
Любят они счета менять, чтоб штрафы собрать — это факт… Штрафы получаются от 1400грн если всё сложить. А если после оплаты штрафа не поехать и не забрать бумажку у них, то пеню продолжат начислять.
+
+23
Apollo17
Apollo17
22 листопада 2017, 12:14
#
Странно — деньги уплачены государству вовремя, пусть не на тот счет и все равно штраф. Супер лояльность к тем кто платит налог.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися