Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2017, 19:26

Паливо подорожчало через об'єктивні причини, але можлива і змова операторів ринку — АМКУ

Антимонопольний комітет відслідковує ситуацію на ринках світлих нафтопродуктів на предмет дотримання учасниками ринків вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Антимонопольний комітет відслідковує ситуацію на ринках світлих нафтопродуктів на предмет дотримання учасниками ринків вимог законодавства про захист економічної конкуренції.
Фото: АМКУ

Під час наради оператори ринку відзначили, що на зростання цін на нафтопродукти протягом вересня — листопада 2017 вплинув ряд факторів, а саме:

— зростання котирувань на нафту та нафтопродукти на європейських ринках;

— зростання курсу валют;

— скорочення обсягів постачання бензинів та дизельного палива з Республіки Білорусь через планову зупинку виробничих потужностей білоруських нафтопереробних заводів;

— збільшення строків відвантаження нафтопродуктів та брак залізничних цистерн для перевезення бензинів та дизельного палива;

— збільшення експлуатаційних/виробничих витрат на утримання АЗС.

При цьому в АМКУ зазначили, що крім цих факторів на вартість палива може і впливати змова операторів ринку.

«Наявність об’єктивних факторів для зростання роздрібних цін на нафтопродукти не виключає можливе існування також і суб’єктивних факторів такого зростання. Особливу увагу Комітет приділяє ситуації щодо одночасного, систематичного підняття цін на нафтопродукти та встановлення їх на однаковому рівні окремими операторами ринку, оскільки зазначене може бути зумовлене вчиненням антиконкурентних узгоджених дій», — зазначив Валерій Полюхович, державний уповноважений АМКУ.

Коментарі - 3

+
0
KovelRivne
KovelRivne
21 листопада 2017, 9:38
#
«Топливо подорожало из-за объективных причин, но возможен и сговор операторов рынка» (с)

Да не-е-е-е… Разве у нас возможен «сговор операторов рынка»? Только из-за объективных причин!
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 листопада 2017, 9:40
#
АМКУ давно пора жестко потушить эти сговоры, когда в один момент все операторы поднимают цены, тут навели причины, только вот эти причины не случились в один миг, доллар повысился и застыл, но при этом цены повышалась в 2-3 недели назад, как-то у всех одновременно увеличилсь расходы на содержание АЗК;, почему когда цены были на низком уровне в мире — цены у нас были на высоком уровне; отсуствие цисцерн — Вы смеетесь, да закажите новые цисцерны в Украине, дайте заказы, это даст толчек для развития это отрасли; на Беллорусов давно пора не ориентироваться — потому как они по одному щелчку с Кремля перекроют кран, и давно пора наладить долгосрочные поставки с Европы.
Бензин с Беллоруссии с добавками стоит 30,50 (Окко, ВОК, СОКАР, КЛО и т.д.), а без добавок Литовский стоит 29,50, с учетом скидок 1,2-3 грн, цены выходит как на тот же Украинский бензин на АНП, Авиас и т.д по 27,00(скидок у них нет для рядовых) с добавками, 26,50 без.
Как так что мы добывая свой и производя хуже качество продаем по цене такойже или дороже чем с Европы??????
+
0
olekstvorog32
olekstvorog32
21 листопада 2017, 9:49
#
Логика операторов такова… Подорожала нефть в мире и у нас подняли цены на бензин, подешевела нефть в мире — у нас поднялись цены на бензин. Гривна упала и снова подорожал бензин. Вот, что тут сказать — одни маты. На хрена нам нужен такой орган как АМКУ, если он бездействует?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися