Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2017, 11:41

Аналітика на 20.11.2017. Золото збільшує темпи зростання

В п'ятницю фондові індекси Америки продемонстрували єдину негативну динаміку і закрилися в червоній зоні. За повідомленням головного аналітика компанії Global FX, Dow Jones знизився на 0.43% (23358.24), S&P 500 просів на 0.26% (2578.85), Nasdaq упал на 0.15% (6782.79). Європейські майданчики показали схожу динаміку. Німецький індекс DAX знизився на 0.41% (12993.73), Британський індекс FTSE 100 злегка просів на 0.08% (7380.68).

На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, яка може вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

В 01:50 (за Київським часом) Обсяг експорту Японії за жовтень

В 01:50 (за Київським часом) Сальдо торгового балансу Японії за жовтень

В 09:00 (за Київським часом) Індекс цін виробників Німеччини за жовтень

В 14:15 (за Київським часом) Виступ члена ЄЦБ Лаутеншлегер

В 16:00 (за Київським часом) Виступ голови ЄЦБ Драгі

В 16:15 (за Київським часом) Виступ члена ЄЦБ Констансіу

В 18:00 (за Київським часом) Виступ голови ЄЦБ Драгі

У останній день торгового тижня зовнішнім фоном для американських ринків стало зниження індексів Старого Світу. Учасники ринку реагують на введення зрівняльного податку для транснаціональних корпорацій в країнах ЄС. Як наслідок може бути значне зниження їх виручки і прибутку. Зі свого боку тиск на ринки робить наближення Brexit, хоча і умови виходу Великобританії із складу ЄС доки не затверджені.

В п'ятницю Жан-Клод Юнкер, глава Єврокомісії, виразив надію, що в грудні члени ЄС і Великобританія домовляться про умови. Також виступаючи глава ЄЦБ Маріо Драги, пообіцяв зберігати процентні ставки на поточних рекордно низьких рівнях впродовж тривалого періоду часу після завершення програми., що дало додаткову опру для євро і, відповідно, тиск на фондовий ринок.В п'ятницю основною макростатистикою в США стала кількість будівництва нових будинків за жовтень, яке склало 1,29 млн шт, що що значно вище очікувалися 1,19 млн шт. Це підтримало покупців, але було не досить для продовження зростання.

Основною рушійною силою зараз є процес прийняття нової податкової реформи. Напередодні, республіканці, що мають більшість в Палаті представників, зуміли забезпечити ухвалення відповідного законопроекту, тепер за їх версію законопроекту повинні проголосувати в Сенаті, а потім почнеться довге подолання усіх наявних розбіжностей для затвердження єдиного документу. Цей важкий процес затягує здійснення очікуваної фіскальної реформи і, відповідно, знижує потенціал зростання на фондовому ринку.

Тижневе зростання ціни золота склало максимальну в процентному вираженні величину з травня цього року, 1.8%. Причиною послужило послаблення долара відносно усіх основних резервних валют, головним чином проти японської єни і швейцарського франка. Нафтовим котируванням вдалося відіграти корекцію ринків, яка була напередодні. Головною причиною залишаються очікування пролонгації угоди про скорочення об'ємів видобутку нафти до кінця 2018 р. Також очікується, що за підсумками наради картеля ОПЕК у кінці листопада до угоди приєднається низка інших нафтовидобувних країн. За підсумками тижня ціна на нафту просіла на 0.3%, і це перервало безперервне зростання впродовж попередніх п'яти тижнів. За даними Baker Hughes кількість бурових не змінилася, що також грає на руку покупцям.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися