Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2017, 14:49

Як спільноти роблять памп і дамп криптовалют і заробляють на цьому

Видання Business Insider опублікувало матеріал про те, як численні спільноти в Telegram провокують памп криптовалют і завдяки цьому заробляють.

Видання Business Insider опублікувало матеріал про те, як численні спільноти в Telegram провокують памп криптовалют і завдяки цьому заробляють.
Фото: flickr.com

«Це найбільша памп-спільнота, яка допоможе вам заробити», — йдеться в оголошенні в Telegram-чаті на 17 000 користувачів, передає AIN.

Йдеться про PumpKing Community — однієї з найбільших груп подібної тематики в месенджері, яка присвячена «пампам» і «дампам» — скоординованій скупці (памп) криптовалюти з надією привернути зовнішніх покупців і продати (дамп) її в кілька разів дорожче.

Серед інших подібних Telegram-груп — Pump.im, Crypto4Pumps, We Pump і AltTheWay.

Шахраї використовують канали та чати в Telegram, щоб координувати пампи і дампи. Членам повідомляють час і майданчик проведення пампа заздалегідь, щоб вони підготувалися. Про криптовалюту повідомляють незадовго до початку торгів, щоб скупка сталася одночасно.

Спільнота PumpKing налічує 14 000 користувачів, але в оголошенні вище йдеться, що в пампе візьмуть участь 60 000 чоловік після залучення азіатської аудиторії.

Наприклад, в події нижче, відбувається памп Magi Coin в обміннику Bittrex.

У призначений час учасникам повідомляють назву монети і відправляють посилання на майданчик, де пройдуть торги. Ціна криптовалюти відразу ж збільшується після початку пампа.

Потім шахраї починають поширювати повідомлення по інших каналах, закликаючи людей купувати монету. Після першої хвилі покупок памп переходить в дамп. Ті, хто бере участь в першій хвилі покупки, йдуть на інші канали, дошки оголошень і форуми, щоб переконати інших купити цю монету.

Часто вони пояснюють зростання валюти останніми новинами — іноді це незначні події, як новий сайт проекту. У деяких ситуаціях шахраї говорять, що це просто довгострокова перспектива. І майже завжди обіцяють більший прибуток.

Коли з'являються нові покупці, шахраї продають свої монети за новою, вищою ціною. Через це вартість криптовалюти знижується і опускається до позначки часто нижчої за ту, що була перед пампом.

Поки не зрозуміло, чи отримують вигоду учасники таких схем, але ясно одне — ці люди вступають в змову для маніпуляцій з цінами, а це незаконно на більшості регульованих ринках.

Варто відзначити, що пампи і дампи складно відстежувати. На даний момент біржі не регулюються, і тому ті, хто бере участь в таких схемах, технічно не порушують ніяких законів.

«Реальність така, що до тих пір, поки не з'явиться ефективне регулювання, пампи і дампи будуть користуватися попитом у шахраїв», — зазначив Бен Йейтс, юрист в міжнародній компанії RPC.

Коментарі - 8

+
+52
Qwerty1999
Qwerty1999
19 листопада 2017, 20:22
#
«эти люди вступают в сговор для манипуляций с ценами, а это незаконно на большинстве регулируемых рынках.»

Исходя из того, что рынок криптовалют нерегулируемый, то и о незаконности таких действий лучше не упоминать.

Обычное колебание цен, зависящее от спроса и предложения — они как раз и формируют то спрос то предложение.
+
0
ballistic
ballistic
19 листопада 2017, 20:30
#
Відсутність регуляції відкриває широке поле для діяльності шахраїв.
Тому криптовалюти в нинішньому нерегульованому вигляді не зможуть стати надійним масовим засобом розрахунку.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 січня 2018, 19:55
#
Даже апологеты и фанаты крипты уже публично склоняются к тому, что это всего-лишь виртуальный инвестиционный актив и он не может быть средством платежа, особенно в массовом секторе…
+
0
ballistic
ballistic
14 січня 2018, 21:37
#
Я допускаю, що може з'явитися крипта, якою буде зручно розраховуватись за товари.
Але відсутність регуляції в купі з популярністю зробить її об'єктом атак шахраїв, що нівелює її потенційну розрахункову користь.

Моя головна думка — неможливо буде повністю відмовитись від регуляції. І також, що крипта і регуляція — це не взаємовиключні поняття.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 січня 2018, 21:48
#
Для того, чтобы что-то стало средством платежа да ещё и массовым — необходим арбитраж по спорным транзакциям.
И понимание того, сколько времени хранить информацию о всех транзакциях и сколько это займёт места да к тому же ещё и где её хранить…

А для этого должен быть не только регулятор, но и техническая возможность отката транзакций назад — значит биток однозначно не подходит, да и эфир тоже…

+
0
ballistic
ballistic
15 січня 2018, 0:51
#
Біток точно не підходить.
+
0
litemoneyclub
litemoneyclub
13 січня 2018, 15:06
#
Вот неплохая памп группа в телеграме. https://t.me/Pump_signal Делают 1-2 пампа в день. в 15 и 19 часов. Можно подписаться. Такие группы берут сигнал с одного источника и действуют сообща.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 січня 2018, 19:59
#
Это в очередной раз подтверждает спекулятивный характер этих виртуальных криптовалют.

Расчёт на очередных лохов с реальными деньгами.

И такая деятельность не может длиться достаточно долго.

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися