Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2017, 15:41

Сім найдивніших стартапів, які провели ICO

«У пошуках перспективних об’єктів інвестування ми ретельно вивчаємо десятки стартапів. Іноді у поле зору потрапляють дійсно неординарні ідеї», — Андрій Тонколітко, засновник фонду Crypto Art.

«У пошуках перспективних об’єктів інвестування ми ретельно вивчаємо десятки стартапів.
Ілюстратор: Катерина Краштапук

Ось кілька проектів, які здивували навіть досвідчених професіоналів.

1. Legends Room: айда в Las Vegas!

Legends Room — це проект, де кожний, хто виклав небагато біткойнів за токени, має змогу стати...VIP-відвідувачем чоловічого клубу Las Vegas!

Якби не специфіка клубу, можна було би сказати, що проект реалізує апкойни (токени додатків), адже їх власник отримує знижку на послуги й доступ до привілейованої зони, де, за обіцянками засновників проекту, на них чекає шоу, якого не побачиш навіть на Ібіці.

Якщо обіцянки правдиві, можна бути впевненими, що інвестори не розчаруються, навіть якщо токен не збільшиться у вартості.

2. Gnosis: якби знати прикуп…

Вміння передбачати майбутне дорогого коштує. Не дивно, що навіть перші дні ICO-етапу принесли Gnosis — платформі передбачень — більш ніж $12 000 000!

Засновники проекту вирішили використовувати величезні об’єми інформації й сучасні засоби її обробки для створення прогнозів… всього. Від зміни вартості криптовалют до імовірної вартості витворів мистецтва на аукціоні й результатів спортивних змагань.

Однак практика показала, що створювачі проекту не дуже точно передбачили власне майбутнє: поки що стартап розчарував інвесторів, і його токени знижуються у вартості.

3. Back to Earth: реалістичне занурення у віртуальність

«Крихітний процесор, що вживлений у шию, підключає ваш мозок до єдиної мережі, відкриваючи доступ до потаємних куточків уяви». Це не початок науково-фантастичного роману, а рядки з опису Back to Earth — проекту, завдяки якому комп’ютерна гра може стати продовження реальності.

Старт ICO-проекту показав, наскільки велика кількість бажаючих «підключитися до матриці»: за декілька перших днів продажу токенів проект зібрав майже $1 000 000 

4. Anryze: гучніше, вас записують

Anryze Distribute Network — децентралізована мережа, що складається з комп’ютерів, на яких буде встановлено програмне забезпечення для розпізнання мовлення. Проект не тільки пропонує новий ефективний засіб перетворення звукозапису у текст, але й дозволяє своїм учасникам заробити на розвитку стартапу.

Власникам токенів обіцяють 20% з кожної операції у системі, а ті, хто встановить програмне забеспечення, будуть отримувати винагороду за розшифровку аудіо. Такий собі звуковий майнінг.

5. Fantasy Market: з Амстердаму з любов’ю

Власники проекту впевнені: хто хоч раз відвідав Амстердам, назавжди збереже у серці частку його екстравагантності. А завдяки Fantasy Market — шоу-проекту для чуттєвих задоволень — відчути хвилюючий смак амстердамського життя зможуть й ті, хто не подорожує.

Сервіс працює з середини 2016 року, але восени 2017 року запустив ICO-проект для залучення інвестицій, які зроблять роботу порталу ще більш живою й різноманітною. Засновники мають намір зробити революцію у світі розваг для дорослих: власникам токенів обіцяють не тільки фінансовий прибуток, але й особливо інтимний рівень взаімодії з акторами з шоу.

6. TokenStar: відкрий свою спортивну зірку!

Успіх спортсмена у більшості випадків залежить не тільки від його таланту, але й від можливостей його спонсору. Засновники проекту TokenStar вирішили зламати систему: наразі кожен охочий може інвестувати у спортсмена-початківця або знаменитість, минуючі промоуторів, агентів й інших посередників.

Якщо «ставка зіграє», власник токенів отримає відсоток від доходу майбутньої зірки або знаменитого спортсмена. Ніяких маніпуляцій чи спекуляцій, угоди підписуються офіційно.

7. Enjin Coin: гіпермаркет для геймерів

Дорослі відрізняються від дітей тим, що у них більш дорогі іграшки, й процвітаючий проект Enjin Coin — наочне тому підтвердження. Пресейл був закритий 31 жовтня 2017 року й приніс проекту $12 000 000

По рахункам інвесторів розділені 400 000 000 токенів, на які можна придбати екіпірування для комп’ютерних ігор й інтегрувати додаткові модулі. Також планується запуск комунікаційних сервісів й організація форумів для розвитку геймерського товариства.

60 000 000 відвідувачів щомісячно й 250 000 працюючих на платформі Enjin Coin ресурсів — серйозний аргумент на користь довіри до проекту.

ICO — це іноваційний інструмент, який дозволяє залучати інвестиції у сотні, тисячі разів швидче, ніж традиційні засоби. І в більших об’ємах! Це вагомий аргумент на користь того, щоб залучати кошти для розвитку стартапа за допомогою ICO. Й, як бачимо, зовсім необов’язково, щоби цей стартап був технологічним.

Коментарі - 1

+
0
Roman Zolanski
Roman Zolanski
30 листопада 2017, 14:31
#
Якщо потрібне просування ICO, консультвування, маркетинг в сфері краудфандингу, то ласкаво просимо!
https://olshansky.ua/ico-marketing-consulting-service/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися