Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2017, 12:36

Мінфін вирішив удосконалити форми рішень про блокування ПН

Мінфін вирішив удосконалити форму прийняття рішень комісією ДФС щодо зупинення реєстрації податкових накладних. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства фінансів.

Мінфін вирішив удосконалити форму прийняття рішень комісією ДФС щодо зупинення реєстрації податкових накладних.
Фото: zib.com.ua

У чому суть?

Як повідомляється, проаналізувавши судові рішення по позовах платників податків стосовно оскарження рішень комісії ДФС про відмову у реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК), Мінфін переконався, що у більшості рішеннях були відсутні чіткі причини відмови. Зокрема, не було вказано:

  • які документи не подані;
  • які документи складені з порушенням законодавства;
  • яких документів не вистачає для прийняття рішення про реєстрацію або зупинення ПН.

Що зроблено?

Тому для більшої ефективності та прозорості взаємодії ДФС та платників податків Мінфін розробив проект наказу щодо удосконалення форми рішення комісії ДФС. Передбачивши при цьому зазначення детальних висновків щодо результатів розгляду документів платника податків та причини відмови у їх прийнятті.

Що це дає?

На думку фахівців Мінфіну цей факт підвищить якість прийнятих рішень. Тобто платник отримуватиме вмотивовані висновки у разі відмови реєстрації податкових накладних.

Окрім того, це убезпечить платників податків від прийняття не вмотивованих рішень про відмову у реєстрації податкових накладних.

Проект наказу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися