Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2017, 13:02

Мінфін домовився з IFC про співпрацю в приватизації Укргазбанку

Міністерство фінансів разом з міжнародною фінансовою корпорацією IFC підписали меморандум в рамках підтримки приватизації (продажу) Укргазбанку.

Міністерство фінансів разом з міжнародною фінансовою корпорацією IFC підписали меморандум в рамках підтримки приватизації (продажу) Укргазбанку.
Фото: dpchas.com.ua

Згідно з підписаним меморандумом, стороною в якому також виступив і сам Укргазбанк, Мінфін підтверджує свої наміри повністю вийти з капіталу банку, а IFC має намір надати консультаційні послуги для підвищення його інвестиційної привабливості.

Крім того, IFC може розглянути питання інвестицій в капітал банку для підтримки його продажу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Корпорація, зокрема, може розглянути питання інвестицій у формі боргового фінансування і/або передприватизаційного квазі-капіталу, або інвестицій в капітал (як міноритарний акціонер) через збільшення статутного капіталу, покупку акцій або комбінацію цих дій.

Тим часом, вказано в меморандумі, така інвестиція буде залежати від ряду факторів, у тому числі від підсумків детальної перевірки банку (due diligence), від наявності прийнятного для корпорації загального фінансового стану банку, від наявності відповідної згоди керівництва і ради IFC, а також інших чинників.

Крім того, для того, щоб IFC розглянула можливість інвестування в Укргазбанк, Мінфін повинен посприяти внесенню змін до законодавства, які передбачають визначення механізму зворотного викупу акцій банку у IFC в разі зміни планів уряду, або в разі виникнення інших внутрішніх або зовнішніх обставин, які унеможливлять приватизацію фінустанови.

Крім цього, від Укргазбанку очікується закриття кредитного ліміту ДП НАЕК «Енергоатом» і скорочення обсягів кредитного ризику від операцій з держпідприємствами.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Кабмін схвалив залучення IFC до приватизації Укргазбанку.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 листопада 2017, 13:41
#
Затянут это все дело.
Должно было решиться вопрос осенью 2017, но наши политики не хотят отдавать «свой» банк иностранцам, так как кредитоваться останется 2-ве лавочки «для своих» Ощад и УкрЭксимбанк.
+
0
olekstvorog32
olekstvorog32
14 листопада 2017, 17:54
#
Дело не в хотении, а в привлекательности банка для реальных инвесторов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися