Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2017, 16:06

Як единнику отримати довідку про доходи

Платник єдиного податку може за письмовою заявою отримати від контролюючого органу довідку про доходи за будь-який період. Про повідомила ДФС у Тернопільській області.

Платник єдиного податку може за письмовою заявою отримати від контролюючого органу довідку про доходи за будь-який період.
Довідку про доходи від ДФС можна отримати за будь-який період.

Як зазначено у повідомленні, податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік, а для платників єдиного податку третьої групи – календарний квартал.

Водночас платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до органу ДФС податкову декларацію за інший, ніж податковий період. Але цей факт не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Разом з тим, громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, зокрема, із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

Такі звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. А ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання.

Тобто ФОП, платник єдиного податку може за письмовою заявою отримати від контролюючого органу довідку про доходи. У тому числі за будь-який інший ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період. Довідка про доходи видається не пізніше п’ятнадцяти днів від дня отримання заяви.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися