Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2017, 17:58

НКРЕКП може підвищити тариф на тепло для бюджетних установ Києва

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і послуг (НКРЕКП), розпочала процедуру перегляду тарифів на газ для теплоелектростанцій, що входять до Київенерго.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і послуг (НКРЕКП), розпочала процедуру перегляду тарифів на газ для теплоелектростанцій, що входять до Київенерго.
Іван Плачков, голова Наглядової ради Київенерго/Фото: rian.com.ua

Рішення було ухвалено на засіданні комісії сьогодні, 7 листопада. З урахуванням тарифів буде прийнято рішення про зміну тарифів для кінцевих споживачів категорії «бюджетні установи» та «інші споживачі».

Про це на прес-конференції розповів голова Наглядової ради компанії Київенерго Іван Плачков, передає 112.ua.

«Було вранці (засідання, — ред.). НКРЕКП ухвалило рішення розпочати процедуру про перегляд тарифів», — сказав він.

Рішення про перегляд тарифів ініціювала компанія Київенерго, яка неодноразово заявляла про збитки через різницю в тарифах на придбання газу, затверджених НКРЕКП, і реальну ціну, за якоюкомпанії доводиться купувати газ у НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: Борг Києва за електроенергію становить 1 млрд грн — Київенегрго

У Київенерго стверджують, що купують газ у «Нафтогаз України» за ціною 7,9 тис. грн за 1 тис. куб. м, тоді як у тарифі на виробництво теплової енергії для категорії «бюджетні організації» (затвердженому НКРЕКП) він становить тільки 4,94 тис. грн за 1 тис. куб. м. У «Київенерго» заявили про збитки близько 75 млн грн, яких вже зазнали у зв'язку з нинішньою ситуацією.

У результаті низку бюджетних установ Києва (всього 5 тис. об'єктів) після початку опалювального сезону 16 жовтня не підключали до тепла. Іван Плачков уточнив, що ще два тижні тому до тепла підключили школи, дитячі садки, лікувальні заклади, наразі підключають будівлі музеїв і театрів, інші установи. Він запевнив, що до кінця тижня буде підключено всі об'єкти.

У Київенерго сподіваються, що НКРЕКП урегулює питання з тарифами для бюджетних організацій до 30 листопада. Водночас, як зазначив Плачков, вирішення питання може затягнутися і до кінця року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися