Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2017, 13:53

Деяким пенсіонерам вигідніше переходити зі спеціальної на звичайну пенсію — Розенко

Зараз складається ситуація, коли вигідніше отримувати пенсію за законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, ніж за спеціальними законами.

Зараз складається ситуація, коли вигідніше отримувати пенсію за законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, ніж за спеціальними законами.
Фото: 112.ua

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Багато науковців і державних службовців зараз скаржаться на те, що їм не перерахували пенсії. Таким людям варто звернутися до Пенсійного фонду України і прорахувати доцільність перейти зі спеціальної пенсії на звичайну пенсію. Звичайна пенсія зараз може бути значно вищою, ніж колишня наукова пенсія чи пенсія державного службовця», — сказав він.

Читайте також:Інвалідам обіцяють підвищити пенсії з 1 грудня

«Пенсійний фонд отримав від мене відповідні доручення і всі необхідні перерахунки будуть здійснені в присутності людини і дуже швидко. Ми виберемо і найкращий час для перерахунку пенсії, і найкращий спосіб», — наголосив віце-прем’єр-міністр.

Розенко також підкреслив, що у процесі осучаснення не підвищувалися пенсії чиновникам різних рівнів.

«Ми не підвищували пенсії ні колишнім прокурорам, ні суддям, ні народним депутатам чи міністрам, ні чиновникам різних рівнів. Осучаснення пенсій стосується, насамперед, тих людей, які пропрацювали все життя справді на важких професіях. І найбільше підвищення відбулося у тих, кому з 2011 року не було зроблено жодних перерахунків пенсій», — зазначив він.

Коментарі - 3

+
+22
Andrey DNK
Andrey DNK
6 листопада 2017, 14:29
#
«Обычная пенсия сейчас может быть значительно выше» а может и не быть или даже быть меньше. Вопрос простой — чем «провинились» госслужащие и ученые, которые не имели (рисовали) хороших зарплат?
+
+23
andriytavs
andriytavs
6 листопада 2017, 14:32
#
Вот неумный министр… А сами пересчитать не могут, чтобы не создавать панику и очереди для пожилых людей??? Обязательно это дурдом в ПФ делать?
+
+15
Sellana
Sellana
6 листопада 2017, 15:04
#
И что значит « все необходимые перерасчеты будут осуществлены в присутствии человека и очень быстро. Мы выберем и лучшее время для перерасчета пенсии, и лучший способ»? Расчет должен быть официальным и подписан руководителем регионального пенсионного фонда
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися