Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 листопада 2017, 9:18

До кінця 2017 року інфляція уповільниться до 12,2% — НБУ

У 2017-2019 роках споживча інфляція знижуватиметься до цільових показників, однак цей процес буде тривалішим, ніж прогнозувалося раніше.

У 2017-2019 роках споживча інфляція знижуватиметься до цільових показників, однак цей процес буде тривалішим, ніж прогнозувалося раніше.
До кінця 2017 року інфляція уповільниться до 12,2% - НБУ/Фото:rbc.ua

Як зазначає регулятор у щоквартальному «Інфляційному звіті» за жовтень 2017 року, до кінця року інфляція уповільниться до 12,2% (попередній прогноз – 9,1%).

«У третьому кварталі 2018 року вона наблизиться до центральної точки цільового діапазону, а на кінець року становитиме 7,3% (попередній прогноз – 6%). Прогноз на 2019 лишився на рівні 5%», — йдеться у звіті.

У НБУ пояснили, що перегляд прогнозу на 2017-2018 роки пов’язаний з прискоренням інфляції впродовж останніх місяців, а також появою новихпроінфляційних факторів, як-то більш активне відновлення споживчого попиту, стрімке збільшення пенсійних виплат з ІV кварталу 2017 року, заплановане підвищення мінімальної заробітної плати та акцизів на тютюнові вироби на початку 2018 року тощо.

«Інфляція буде знижуватися з поточного рівня внаслідок поступового вичерпання впливу цьогорічного різкого підвищення цін на продовольчі товари та помірної волатильності обмінного курсу гривні на прогнозному горизонті. Відповідно, уповільнюватимуться як темпи зростання цін на сирі продовольчі товари, так і базова інфляція, яка відчутно від них залежить. Загалом, фундаментальний інфляційний тиск на прогнозному горизонті залишатиметься стриманим», — зазначив регулятор.

Також, в Нацбанку впевнені, що уповільненню інфляції сприятиме досить жорстка монетарна політика.

Коментарі - 2

+
+15
Maleficarum
Maleficarum
3 листопада 2017, 11:11
#
«В третьем квартале 2018 она приблизится к центральной точке целевого диапазона, а на конец года составит 7,3% (предыдущий прогноз — 6%). Прогноз на 2019 остался на уровне 5%», — говорится в отчете." Очередная брехня от рошеновых… Рошеновый популист главного не объясняет-а именно… В указанные период времени МВФ уже полностью прекратит кредитование Украины. Подойдёт время выплаты долгов частным кредиторам и выборы преза в Украине… С уходом МВФ- внешний рынки кредитования или полностью закроются- либо будет заоблачный% под полученные деньги… ЗВР- обмелеют… Пройдёт апелляция в Высокий Суд Лондона на предмет выплат рассее трёх ярдов зелени… Вердикт Высоко Суда- вступит в силу… Все эти «негаразды» создадут для гривны даже не то что мощное давление- но и поставят под сомнение хождение оной вообще как нацвалюты… Ну и по промежуточным результатам по росту инфляции… С апреля месяца так или иначе будет очередной пересмотр ценовой политике тарифов на коммуслуги… Это повышение уже разгонит инфляцию до новых высот- и в преддверии закрытия программы МВФ и президентских выборов Украина войдёт в новый виток турбулентности… В гипер-инфляцию…
+
0
SergS7
SergS7
3 листопада 2017, 14:56
#
Мозг Малефикарума похоже уже давно вошёл в турбулентность от напряжения :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися