Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 жовтня 2017, 16:34

ДФС розповіла, як страхувальнику виправити помилки у звіті з ЄСВ

У разі виявлення помилки, допущеної в попередніх звітних періодах, страхувальник може здійснити самостійне виправлення такої помилки в поточному звіті з ЄСВ. Про це розповіли податківці в консультації  від 03.10.2017 р № 16871/5/99-99-13-02-01-16.

У разі виявлення помилки, допущеної в попередніх звітних періодах, страхувальник може здійснити самостійне виправлення такої помилки в поточному звіті з ЄСВ.
Фото: tulchyn-rada.org.ua

Як повідомляється, таблиця 6 додатка 4 (звіт по ЄСВ) призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.

Якщо працівнику в поточному місяці проведено нарахування індексації за попередні періоди, зазначене нарахування ЄСВ здійснюється в місяці його фактичного нарахування (поточному) без віднесення до відповідних місяцях, за які проведено дане нарахування.

У разі ж виявлення помилки, допущеної в попередніх звітних періодах, страхувальник може здійснити самостійне виправлення такої помилки в поточному звіті з ЄСВ із застосуванням кодів типу нарахувань, передбачених п. 9 р. IV Порядку № 435

При цьому внесення від'ємних значень сум нарахованої заробітної плати (доходу) допускається лише:

  • при відображенні сум перерахунків заробітку (доходу), які пов'язані з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв'язку з відпусткою, тимчасовою непрацездатністю, та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, нарахованих у попередніх періодах;
  • при відображенні сторнованих сум відпускних та допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися