Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2017, 12:22

Українські компанії потрапили до п'яти світових санкційних списків

Серед міжнародних санкційних списків було знайдено 434 публікації, що стосуються 161 української компанії, повідомляє YouControl.

Серед міжнародних санкційних списків було знайдено 434 публікації, що стосуються 161 української компанії, повідомляє YouControl.
Фото: segodnya.ua
  • Українські компанії потрапили до таких міжнародних санкційних списків:
  • Санкційний список Міністерства фінансів США
  • Санкційний список Європейського союзу
  • Зведений санкційний список Австралії
  • Консолідований список осіб/організацій, до яких застосовані фінансові санкції Великобританії
  • Санкційний список Японії проти РФ у зв’язку з подіями в Україні

Як передає ЕП, в списки потрапили українські філії російських банків. А саме – Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ Банк у санкційних списках США та Японії.

Також під санкціями юридичні особи, що належать політичному оточенню Віктора Януковича. А саме — Компанії Курченка, Ставицького та Медведчука – у санкційному списку Міністерства США.

Компанії з орбіти Олександра Януковича, фірма, що оперує майном Дмитра Табачника в Криму, фірми Сергія Курченка, фірми Олега Царьова, що закликав до підтримки Новоросії, компанії голови проросійської політичної організації «Український вибір» Віктора Медведчука, компанії Андрія Клюєва, екс-голови президентської адміністрації Януковича, фірми екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова та компанії Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості. Цим особам заборонено в’їжджати на територію Австралії, вони також і під санкціями з боку США.

Крім того, постраждали юридичні особи, що належать фігурантам списку «Миротворець». А саме ватажки збройних формувань ЛНР/ДНР, серед них бойовики і терористи Олександр Захарченко, Павло Губарєв, Юрій Іванкін, Володимир Константинов та інші.

Під санкції потрапили також державні підприємства, що знаходяться на окупованих територіях і експлуатуються окупаційним режимом.

Експерти радять перевірити своїх контрагентів та разі виявлення їх у санкційних списках негайно припинити з ними співпрацю, щоб не потрапити під гарячу руку правоохоронців через необачну співпрацю з «токсичними» компаніями.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися