Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 15:26

Amazon отримав 238 пропозицій на відкриття другої штаб-квартири

Після того, як у вересні місяці компанія Amazon оголосила про свої наміри відкрити «другу штаб-квартиру», вона повідомила в понеділок, що отримала 238 пропозицій від «міст і регіонів в 54 штатах, провінцій, районів і областей Північної Америки», які виявили бажання розмістити у себе другу штаб-квартиру компанії.

Найбільший інтернет-рітейлер в світі повідомив, що на створення другої штаб-квартири компанія витратить $ 5 млрд., що дасть можливість створити до 50 тис. «високооплачуваних» робочих місць. Крайній термін надання пропозиції був встановлений на минулий четвер.

Розташована в Сіетлі компанія заявила, що друга штаб-квартира буде повністю рівноцінна нинішній штаб-квартирі в Сіетлі.

Щоб домогтися прихильності гіганта електронної комерції, мер передмістя Атланти Стоункрест (Stonecrest) вдався до іншої тактики, зазначивши, що вони побудують нове місто і назвуть його «Amazon».

Мер міста Джейсон Лері зазначив, що якщо компанія Джеффа Безоса розмістить в них другу штаб-квартиру, місто готове виділити 345 акрів землі для нового офісу.

У цьому місяці претенденти на другу штаб-квартиру відзначили, що готові надати компанії податкові пільги в розмірі мільярдів доларів, якщо вони будуть обрані Amazon.

Нью-Джерсі назвав свою ціну, запропонувавши $ 7 млрд. потенційних кредитів за рахунок державних і міських податків, які отримають Amazon, якщо розташують свою штаб-квартиру в Ньюарку і дотримуються своїх зобов'язань по найму співробітників.

Amazon не повідомили, які стимули були запропоновані для компанії, проте інтернет-рітейлер заявив, що остаточне рішення буде прийняте в наступному році.

Список побажань Amazon відносно другої штаб-квартири

Amazon був дуже красномовним в своєму списку побажань для своєї другої штаб-квартири, зазначивши в своїй заяві, що вони «раді знайти другий дім».

У своїй пропозиції компанія відзначила, що вона шукає місто з понад 1 млн. населенням. Компанія також повідомила, що вибере місто з міжнародним аеропортом, громадським транспортом, високоякісною освітою, кваліфікованою робочою силу і, що більш важливо, з задовільним діловим кліматом.

Компанія також відкрито заявила, що вона потребує стимулів для відкриття другої штаб-квартири, змушуючи зацікавлені міста пропонувати землі, податкові пільги, знижки та гранти на переїзд персоналу.

Різні експерти і аналітики обмінялися думками з цього питання, в той час як академіки припустили, що компанія вибере «більш дешеве місто» в порівнянні з Сіетлом, який займає 44 місце в світовому рейтингу рівня вартості життя від Economist Intelligence Unit, яке було відмічене як «дороге місто».

Інвестиції Amazon в Сіетлі в період з 2010 по 2016 рік забезпечили економіці міста надходження в розмірі $ 38 млрд., як зазначає компанія.

Пропозиції міст

Величезний ажіотаж навколо Amazon виник на початку місяця, коли численні міста почали докладати свої зусиль щодо привернення уваги компанії для розміщення її другої штаб-квартири.

«Ми схвильовані відповіддю міст по всій Північній Америці, які виявили зацікавленність щодо розміщення другої штаб-квартири Amazon у себе», — повідомив в інтерв'ю представник Amazon Адам Седо.

Наприклад, група з економічного розвитку Sun Corridor вислали Amazon вантажівкою 21-фунтовий кактус Карнегі.

«Ми хотіли переконатися, що Безос і його команда помічають нас і направили повідомлення, що «ми маємо достатньо простору для Вас, щоб рости в довгостроковій перспективі», — зазначив генеральний директор Sun Corridor Джо Снелл.

Однак в Amazon повідомили, що вони не можуть прийняти подарунки і пожертвували кактус Музею пустелі Арізона-Сонора.

До інших пропозицій відносяться також установка трьох величезних транспортних ящиків Amazon в місті Бірмінгем, що відображає офіційну пропозицію мера міста на розміщення другої штаб-квартири компанії.

Тим часом, канадські міста Торонто і Ванкувер також приєдналися до цього змагання.

«Якщо Amazon хоче найняти десятки тисяч технічних співробітників, їм необхідно задуматися про візу. Канада гарантує приголомшливі пільги», — зазначив професор бізнес-управління Піттсбурзького університету.

Шукаєте останні новини ринку? Приєднуйтесь до FSM News http://www.fsmnews.com/ і насолоджуйтесь винятковими можливостями. Підпишіться прямо зараз!

Коментарі - 3

+
0
Senior Pomidor
Senior Pomidor
24 жовтня 2017, 15:49
#
«В своем предложении компания отметила, что она ищет город с более 1 млрд. населением.»
У вас тут очепяточка вышла.

Хотят стимула — пусть в Украине открывают офис, сэкономят на всем, от ЗП до стоимости аренды земли -)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
24 жовтня 2017, 16:24
#
«Крупнейший интернет-ритейлер в мире сообщил, что на создание второй штаб-квартиры компания потратит $5 млрд., что позволит создать до 50 тыс. «высокооплачиваемых» рабочих мест.» — Wellcome to Kiev! У нас много Ит-спец-в по цене минимум в 3-10 раз дешевле, плюс наша власть ради пиара даст налоговые льготы и т.д.
+
0
Maleficarum
Maleficarum
24 жовтня 2017, 16:58
#
Молодцы… Вот так и создаются рабочие места у себя в стране… Компания-монстр- и рост мест значителен…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися