Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 12:54

Україна здатна забезпечити ріст економіки на 5-7% вже у 2019 році, — Гройсман

Україна має всі можливості для того, аби вже в 2019 році досягти росту ВВП на рівні 5-7%.

Україна має всі можливості для того, аби вже в 2019 році досягти росту ВВП на рівні 5-7%.
Фото: kmu.gov.ua

Крім того, такий ріст має стати ключовою метою роботи уряду і головним економічним орієнтиром на найближчі роки. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що Україна вже подолала кризу 2014-2015 років, спричинену гібридною війною, втратою 20% промвиробництва та чверті економічного потенціалу. І зараз держава послідовно й поступово надолужує темпи розвитку – попри зовнішні загрози та десятиліття втрачених можливостей.

«Аби все було добре — треба важко працювати, аби ми могли дати чіткий та конкретний результат людям. Аби вони зрозуміли, що закони, які ми ухвалюємо, це не просто папірці. Нам потрібна міцна, сильна економіка… Ми закладаємо на 2018 рік прогноз росту економіки в 3%.

Це означає, що продукції ми маємо виробити на 402 млрд грн більше, це робочі місця для наших громадян, це ріст доходів українських громадян. Але ці 3% відображають наші можливості? Ні! Ми реально можемо збільшити економічне зростання на 5-7% вже з 2019 року», — сказав Гройсман.

Серед ключових перетворень у державі Гройсман назвав децентралізацію, яка створила передумови відродження міст і сіл, початок масштабного ремонту доріг, відновлення енергетичного потенціалу та проведення системних змін в освіті, медицині та пенсійній сфері.

Глава уряду запевнив, що наразі Україна має всі можливості для досягнення поставлених завдань. Держава має значний потенціал у сільському господарстві, в енергетиці, в металургії, в машинобудуванні, в легкій промисловості, в сфері високих технологій, в креативних індустріях.

Коментарі - 2

+
+15
Maleficarum
Maleficarum
24 жовтня 2017, 13:53
#
«Украина имеет все возможности для того, чтобы уже в 2019 году достичь роста ВВП на уровне 5-7%.» Ого… Круче Китая.На чём собственно такой рост ВВП поимеем? Отожмём экспорт у Китая и станет Украина вместо Китая «общемировой фабрикой »?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
24 жовтня 2017, 16:31
#
Если посмотреть в дол.США ВВП, мы очень сильно потеряли если сравнить 2013 и 2017 год, как из-за девальвации, так и из-за оккупации территорий и захват предприятий. Потому нужно наращивать темпы роста и стротильства обьектов на другой части Украине, где спокойно, провести приватизация и дать возможность зайти инвесторам.
А рост реальный, если бы власть была нацелена реальные инвестиции, а не затыкание дырок.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися