Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 9:55

Промисловість подолала кризові наслідки блокади Донбасу — Кубів

Розширення інвестиційної діяльності вітчизняних підприємств, покращення фінансових можливостей домогосподарств, а також ріст експорту в країни ЄС дозволило прискорити розвиток промисловості, а також подолати наслідки блокади Донбасу, яка мала місце взимку цього року.

Розширення інвестиційної діяльності вітчизняних підприємств, покращення фінансових можливостей домогосподарств, а також ріст експорту в країни ЄС дозволило прискорити розвиток промисловості, а також подолати наслідки блокади Донбасу, яка мала місце взимку
Промисловість подолала кризові наслідки блокади Донбасу/Фото: rbc.ua

Про це завив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, повідомляє Урядовий портал.

Він підкреслив, що зростання зафіксовано у виробництві інвестиційних товарів – на 3,4%, споживчих товарів тривалого використання — на 3,7%, а також товарів проміжного споживання — на 3,4%. При цьому найбільше зросли переробка, хімічна промисловість через збільшення експорту органічних сполук та зростання внутрішнього попиту, а також легка промисловість та металургія.

За словами Кубіва, кризові явища, пов’язані з наслідками блокади Донбасу, фактично подолано.

«У вересні скорочення промвиробництва відбулось лише у двох промислових групах: споживчих товарів короткострокового використання — »мінус« 0,5% через високу базу повернення, та в енергетичному сегменті – «мінус» 8,7% через проблеми з логістикою на Донбасі, — сказав перший віце-прем’єр-міністр. — Ми очікуємо, що до кінця року зростання виробництва забезпечить інвестиційний, експортний та споживчий попит. А серед факторів ризику залишається вірогідність дефіциту коксу для металургії та збільшення затратності виробництва».

Коментарі - 1

+
+15
Maleficarum
Maleficarum
24 жовтня 2017, 10:55
#
Ги-ги… Преодолела кризис говоришь? Таким вот макаром- правда? " Фирма окружения Петра Порошенко вывела из трех бронетанковых заводов примерно 95 млн гривен.
Об этом со ссылкой на Наші гроші з Денисом Бігусом сообщает БизнесЦензор.
Сначала Киевский бронетанковый завод перечислил 5 млн грн. по поставки деталей компании окружения Петра Порошенко, которая вывела деньги.
Правоохранители прикрывали расследование этого дела и за это время фирма собрала с трех бронетанковых заводов еще 93 млн."
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися