Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2017, 16:20

В Україні видали мільйонну ID-карту

У Києві видано ID-картку з номером 001000000. Власницею мільйонної електронної ID-картки стала київська школярка

У Києві видано ID-картку з номером 001000000.
Фото: mvs.gov.ua

Нові ID-картки в Україні запроваджено у січні 2016 року на зміну паперового паспорта громадянина Україні зразка 1994 року із вклеєною фотокарткою.

На першому етапі (до листопада 2016 року) нові електронні документи видавалися лише підліткам як перший паспорт, починаючи з листопада 2016 року ID-картки також видаються у всіх випадках, коли потрібна заміна паспорта – втрата, псування, зміна персональних даних особи.

На сьогоднішній день паспорти-книжечки зразка 1994 року в Україні не видаються.

Варто зауважити, що кінцевих дат чинності старих документів законодавством не передбачено. Всі ID-картки, так само як і закордонні паспорти, є біометричними документами, тобто містять безконтактний електронний носій, на якому записано біометричні дані власника.

«Незважаючи на те, що ID-картка є документом для внутрішнього використання всередині держави, технічно вона відповідає міжнародним вимогам до проїзних документів», — підкреслив голова міграційної служби Максим Соколюк.

Після підписання двосторонньої угоди із Республікою Туреччина, громадяни України – власники ID-карток отримали можливість з червня 2017 року подорожувати до Туреччини без закордонного паспорта, лише за ID-карткою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися