Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2017, 15:02

Гроші онлайн в борг в Україні

Гроші онлайн в Україні: як обрати вигідний сервіс?

З розвитком інтернет-технологій багато сфер поступово переводять свої процеси в онлайн. Фінансова не стала винятком. Більше того, найближчим часом вона може повністю перейти у віртуальний простір. Інтернет-кредитування – один з нових і найбільш затребуваних серед українців її напрямів. Сегмент у країні започаткувала компанія Moneyveo у 2013 році. Вона запропонувала зручний та швидкий сервіс, що дозволяє надсилати заявки на кредит та отримувати гроші онлайн. Україна таким чином приєдналася до світового тренду в мікропозиках.

На сьогоднішній день вітчизняні мікрофінансові компанії онлайн в обслуговуванні клієнтів використовують два підходи:

  • надають повний спектр послуг з кредитування за допомогою Інтернету;
  • використовують змішані рішення – приймають онлайн тільки заявку, а подальше оформлення позики та видача коштів відбувається офлайн.

Як обрати компанію, яка не підведе у вирішальну мить, на що звертати увагу в першу чергу?

Самостійно аналізуйте пропозиції від компаній

Небанківське мікрокредитування онлайн розвивається в Україні вже декілька років, проте досі багато людей знають про нього недостатньо. Звідси – недовіра, страх залишати особисті дані на сайті інтернет-сервісу і так далі. Насправді такі мікрофінансові організації (МФО) мало відрізняються від тих, які працюють через відділення, як і банки. Точно так само вони дотримуються українського законодавства, певних правил та обмежень, контролюються державним регулятором – Нацкомфінпослуг.

Якщо ви вперше вирішили взяти кредит онлайн і не знаєте, якій компанії довіритися, просто зайдіть в Інтернет, задавши відповідний пошуковий запит. Ви побачите перелік організацій, що видають у віддаленому режимі позики до 15 000 грн. Уважно ознайомтеся з умовами подання заявки та оформлення кредиту, оскільки багато онлайн компаній приймають заявки через Інтернет, проте видають гроші у відділеннях або передають їх через кур’єрів. Також зверніть увагу на процентні ставки і строки, зміну умов у випадку прострочення платежу, можливості оформити реструктуризацію та пролонгацію позики.

Рейтинг кращих МФО України

Зверніться до сервісів порівняння пропозицій компаній

Продовжує збільшуватися перелік компаній, які надають гроші онлайн в борг. Україна переживає непрості часи і недивно, що попит на кредити підвищився. Проте чим більше установ, у які можна звернутися за позикою, тим складніше обрати. Тому зараз з’явилися сервіси, за допомогою яких можна порівнювати пропозиції організацій, що надають кредити. Тут ви знайдете опис компаній, їх контакти, порівняння умов оформлення, отримання та погашення позик, дані про діючі знижки і так далі. Це допоможе розібратися швидше.

Виділіть ще трохи часу, щоб зайти на сайти обраних установ та переконатися в актуальності описаних пропозицій. Адже якщо вас зацікавили акційні умови кредитування, враховуйте, що вони періодично змінюються. Тому не поспішайте оформлювати позику, зайдіть на потрібний інтернет-ресурс та переконайтеся, що акція досі діє.

Обираючи кредитний сервіс, не завадить також почитати про нього в Інтернеті, де ви знайдете багато тематичних статей та відгуків. Якщо у вас є знайомі, які вже користувалися послугами сервісів онлайн кредитування, попросіть поділитися досвідом.

Водночас пам’ятайте, що будь-яка фінансова компанія вимагає від клієнтів дотримуватися платіжної дисципліни. Заповнюючи заявку на отримання позики, враховуйте свої доходи і платоспроможність, оскільки порушення умов кредитного договору призводить до негативних наслідків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися