Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2017, 15:13

До кінця року ставки по депозитах істотно не зміняться — банкір

Ставки по депозитах населення в гривні до кінця 2017 року істотно не зміняться.

Ставки по депозитах населення в гривні до кінця 2017 року істотно не зміняться.
Ставки по депозитах населення в гривні/Фото: segodnya.uа

Як повідомив глава правління Ідея Банку Михайло Власенко, в третьому кварталі 2017 року ставки по банківських депозитах для фізосіб продовжили зниження, що було викликано наявністю у банків надлишкової ліквідності, яка була обумовлена, з одного боку, приростом пасивів, а з іншого — низькими темпами кредитування.

«Основну динаміку зниження процентних ставок в третьому кварталі показали держбанки, які в перші шість місяців 2017 роки тримали процентні ставки на досить високому рівні. Відповідно, не можна сказати, що зниження ставок в третьому кварталі носило масовий характер. Після держбанків ставки в сторону зниження підкоригували лише деякі банки. У порівнянні з першим півріччям динаміка зниження сильно сповільнилася і практично зупинилася», — сказав експерт.

Читайте також: Банки полюють на валютних вкладників

Власенко також повідомив, що до кінця року істотних змін процентних ставок по депозитах у валюті також не передбачається — у основної групи банків процентні ставки по депозитах у валюті знаходяться на досить низькому рівні — 2-3% річних, пише «Інтерфакс-Україна».

«Основний фактор — це відсутність кредитування в іноземній валюті. Проте, населення не поспішає забирати вклади з банків, так як тримати заощадження вдома досить небезпечно. До того ж залишився інтерес отримати додатковий дохід від розміщення депозитів в іноземній валюті», — сказав банкір.

Порада «Мінфіну»: прибутковість по внесках у всіх валютах знижується з початку року. Відповідно, падають і заробітки вкладників. Але варіанти отримати більш вигідну ставку, все ж є. Розмістивши депозит в банку через наш сайт, вкладники можуть отримати додатково до 1,5% річних до базової ставки. Детальні умови — в розділі «Бонус до депозитів».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися