Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2017, 16:30

Не рейтингом єдиним

В рубриці «Нерухомість» на «Мінфіні» з’явилась колонка редактора. Це новий для нашого ресурсу формат. В колонках ми будемо подавати нашу точку зору на події, що відбуваються на ринку нерухомості країни.

В рубриці «Нерухомість» на «Мінфіні» з’явилась колонка редактора.
Фото: Днепр Час

Отже, почнемо.

Минулий тиждень видався дуже насиченим. В понеділок, 9 жовтня, ріелторське товариство святкувало День українського ріелтора. Хоча поки що це свято в нашій країні не має офіційного статусу. Незабаром це можуть виправити.

11 жовтня в Дніпрі голови всіх професійних ріелторських об’єднань зібрались на прес-конференцію. Там вони оголосили, що хочуть об’єднати свої зусилля для того, аби офіційно звернутись до Уряду з проханням затвердити 9 жовтня «Днем ріелтора». Вони збираються брати участь у розробці Закону про ріелторську діяльність, який стоїть в планах Кабміна на наступний рік.

Сліпий казав: «побачимо!». Бо наразі і День ріелторів, і об‘єднання спеціалістів нерухомості, так само як і закон про ріелторську діяльність, розглядаються вже не перший рік.

На минулому тижні до Мінрегіонбуду дійшло очевидне: в Україні не вистачає дитячих садків, шкіл та поліклінік. Урядовці та учасники ринку зібрались на круглий стіл та з’ясували — наскільки ж в країні будується менше об’єктів інфраструктури, ніж житлового будівництва. Диспропорція, за їх приблизними підрахунками, складає аж 17%. Хоча для тих, хто намагається влаштувати дитину до школи або дитсадка в таких містах, як Ірпінь, приміром, підрахунки зовсім інші.

Завершився тиждень помпезним святкуванням фіналу всеукраїнського конкурсу IBuild, де визначали кращих гравців ринку нерухомості аж у 34 номінаціях. Конкурс проводиться вже вп’яте, але, на думку учасників, цьогоріч він відрізнявся особливо урочистою атмосферою. Довіряти чи ні об’єктивності таких конкурсів чи рейтингів – особиста справа кожного.

Всім вдалого короткого тижня!

Редактор розділу «Нерухомість» Яна Довгань

Коментарі - 1

+
+15
mary27
mary27
18 жовтня 2017, 12:53
#
''… до Минрегионстроя дошло очевидное: в Украине не хватает детских садов, школ'' — при этом тролли в каментах вопят, что ''в Украине низкая рождаемость, украинцы вымирают''.
А тут школ и детских садов не хватает.
Очередная ''зрада'' сломалась
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися