Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2017, 16:22

ФДМУ розраховує отримати 22 млрд від приватизації

Фонд держмайна в 2018 році планує продати ОПЗ, «Центренерго», «Турбоатом», 6 енергетичних компаній, «Аграрний фонд», ДПЗКУ і низку об'єктів малої приватизації.

ФДМУ розраховує отримати 22 млрд від приватизації/Фото:epravda.com.ua
ФДМУ розраховує отримати 22 млрд від приватизації/Фото: epravda.com.ua

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на засіданні Американської торгової палати, передає прес-служба ФДМ.

За словами Трубарова, на ОПЗ вже завершено інвентаризацію, і стартова ціна підприємства буде в листопаді 2017 року.

«У листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всіма учасниками процесу будуть дотримані терміни, ми встигаємо почати прийом заявок від потенційних інвесторів, щоб на весну 2018 вийти на безпосередній продаж», — повідомив керівник ФДМ.

Трубаров також зазначив, що продаж «Центренерго» має відбутися навесні 2018 року.

«По даному підприємству визначено радника, це польський філія Ernst & Young. Найближчим часом ми розраховуємо від МЕРТ, Мінфіну і Мін'юсту отримати радника, який проведе аудит і дасть оцінку пакета акцій. Розраховуємо продаж на весну наступного року», — сказав Трубаров.

Він також повідомив, що в наступному році планується продаж пакетів акцій Миколаївській, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ, а також Запоріжжяобленерго, Миколаївобленерго, Тернопільобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Черкасиобленерго.

«Фонд очікує передачу  »Аграрного фонду «та ДПЗКУ. Стосовно » Турбоатому «зараз йде робота з Кабміном щодо визначення розміру пакета акцій, який буде виставлений на продаж», — зазначив Трубаров.

Керівник Фонду держмайна розраховує виконати план надходжень від приватизації в 2018 році в розмірі 22 млрд грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися