Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2017, 12:29

Alibaba інвестує $15 млрд в штучний інтелект, інтернет речей і квантові обчислення

Китайський гігант ринку електронної комерції заявив про намір інвестувати $15 млрд в науково-дослідні проекти.

Китайський гігант ринку електронної комерції заявив про намір інвестувати $15 млрд в науково-дослідні проекти.
Фото: flickr.com

Дана ініціатива представлена ​​в рамках так званої DAMO Academy (Discovery, Adventure, Momentum, and Outlook) і передбачає відкриття семи нових лабораторій в Китаї, Сінгапурі, Москві, Сіетлі та Кремнієвій Долині, повідомляє ITC.

Обсяг досліджень, які будуть проводитися на цих об'єктах, досить широкий. Компанія має намір зосередити увагу на фундаментальних і передових технологіях.

Дослідження торкнуться таких області, як як інтернет речей, аналіз даних, штучний інтелект і навіть квантові обчислення.

Передбачається, що результати цих ключових досліджень дозволять компанії Alibaba досягти поставлених цілей: обслуговувати 2 млрд клієнтів і створити 100 млн робочих місць до 2036 року.

Більш того, це може допомогти компанії розвинути електронну комерцію. Роздрібний торговець Amazon перетворив свої хмарні сервіси в надзвичайно прибутковий багатомільярдний бізнес всього за десять років, і Alibaba хоче зробити те ж саме.

Інвестиції в великі дані і машинне навчання можуть дати перевагу перед конкурентами і дозволять пропонувати готові послуги штучного інтелекті для залучення клієнтів.

В даний час хмарний бізнес Alibaba приносить трохи більше $250 млн в квартал (що досить таки мало в порівнянні з доходами Amazon Web Services на рівні $4,1 млрд за такий же час), але китайський ринок швидко зростає — більш ніж в 2 рази швидше, ніж в США.

Alibaba вже має велику частку на ринку, ніж конкуренти, такі як Tencent і China Telecom, і нове фінансування науково-дослідних проектів повинно допомогти їй посилити цю перевагу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися