Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 жовтня 2017, 12:10

Чи може CPI послідувати за PPI?

В ході уранішньої сесії в п'ятницю ринки були відносно статичні в очікуванні сьогоднішніх даних по інфляції із США, які потенційно підтвердять або спростують настрій на посилення політики в грудні, повідомляє експерт компанії FxPro

Інструмент CME FedWatch показує 88% вірогідність підвищення ставки в грудні.

FedWatch_171013

Реліз індексу цін виробників США (PPI) за вересень показав зростання на 0.4%, що відповідає очікуванням, після зростання на 0.2% в серпні. Оскільки ціни виробників росли, тепер ринки чекатимуть аналогічного зростання інфляції на споживчому рівні. Проте, варто відмітити, що ці релізи можуть бути спотворені у зв'язку з наслідками ураганів Харві та Ірми.

US_PPI_171013

Американський ринок праці демонструє стійкість, оскільки дані по первинних заявках на посібники з безробіття від міністерства праці виявилися кращі за прогнози, показавши зниження на 15k до 243k за тиждень аж по 7 жовтня. На тлі зниження тих, що бажають отримувати посібники, ринок чекає, що це також позитивно позначиться на інфляції, що знову-таки підвищить вірогідність посилення ставок ФРС.

US_Initialclaims_171013

Пара EUR/USD утримує позиції на початку торгів, в даний момент вона торгується на 1.1850.

Пара USD/JPY знижується на 0.2% вночі, в даний момент вона торгується близько 112.05.

Пара GBP/USD демонструвала незначні зміни в динаміці в ході нічних торгів. В даний момент вона торгується близько 1.3275.

Золото торгуется с ростом на 0.25%, в данный момент драгоценный металл стоит $1.296.

Марка WTI зросла на 0.25% після виходу даних від EIA. В даний час WTI торгується біля $51.20.

Основні релізи на сьогодні:

О 15:30 Бюро перепису США опублікує дані роздрібних продажів (м/м) (вереснь). Консенсус-прогноз вказує на сильні значення на рівні 1.7% в порівнянні з минулою оцінкою на -0.2%. Якщо приріст виявиться вищий 1.7%, від ринків варто чекати закупівель долара, оскільки це знову підтвердить посилення політики ФРС у кінці року, у разі зростання споживчих витрат збільшується і інфляція.

О 15:30 Міністерство праці США опублікує індекс споживчих цін (р/р) (м/м) (вересень), а також базове значення індексу, в якому виключаються волатильні продовольство та енергія. У річному обчисленні очікується, що індекс покаже зростання на 2.3%, що буде дуже позитивним розвитком подій після минулої оцінки на 1.9%. Індекс CPI в місячному численні також очікується на рівні 0.6% проти минулої оцінки на 0.4%. Інфляція вище за прогнози виллється в зростання долара.

За матеріалами FxPro

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися