Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 жовтня 2017, 9:28

Обшуки в НКЦПФР: ГПУ виявила «сміттєві» цінні папери на 25 млрд грн

Під час обшуку в НКЦПФР, ГПУ встановила, що щомісяця реальному сектору економіки реалізується «сміттєвих» цінних паперів на загальну суму понад 1 млрд грн.

Під час обшуку в НКЦПФР, ГПУ встановила, що щомісяця реальному сектору економіки реалізується «сміттєвих» цінних паперів на загальну суму понад 1 млрд грн.
ГПУ виявила "сміттєві" цінні папери на 25 млрд грн/ Фото: business.ua

Як повідомляє прес-служба ГПУ, встановлено, що посадові особи низки підприємств на території Києва, діючи за попередньою змовою, організували незаконну схему, пов'язану з легалізацією грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

«Отримані цінні папери, вартість яких „штучно“ завищена в десятки разів, використовуються організаторами злочинної діяльності для їх подальшої легалізації», — йдеться в повідомленні.

У ГПУ зазначили, що зазначені маніпуляції також дозволяють використовувати зазначені цінні папери як інструмент для суб'єктів реального сектора економіки в протиправних схемах з мінімізації податкового навантаження і ухилення від сплати податків.

Таким чином, щомісяця, зазначеною злочинною групою реальному сектору економіки реалізується «сміттєвих» цінних паперів на загальну суму понад 1 млрд грн.

В результаті даної злочинної діяльності на фондовому ринку України в даний час знаходяться  «сміттєві» цінні папери 38 емітентів на загальну суму, необгрунтовано завищеної капіталізації, близько 25 млрд грн.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Генпрокуратура провела обшуки в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Коментарі - 2

+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
13 жовтня 2017, 10:57
#
Это супер, но…
Давайте фамилии кто задержан, кому какой срок светит и желательно чтоб он был посажен до нового года, сколько имещества арестовано у него, его семье и родственников на кого переписал, чтоб покрыть убытки государства.
Если кто-то пытался бежать и был убит при попытке скрыться- также принимается, надоело…
+
0
Анна Кожемякіна
Анна Кожемякіна
25 листопада 2017, 11:43
#
Во избежание этих афер нужно чаще рыночную оценку ценных бумаг проводить с соответствующим контролем над оценщиками, чтобы не химичили со стоимостью. тем более, что информации куча.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися