Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2017, 15:47

НКЦПФР: Компанії повинні оновити інформацію в системі депозитарного обліку

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку просить емітентів цінних паперів невідкладно здійснити оновлення інформації в системі депозитарного обліку.

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку звертає увагу емітентів цінних паперів на необхідності невідкладно здійснити оновлення інформації в системі депозитарного обліку.
Фото: rbc.ua

Згідно з повідомленням комісії, зміни передбачають розмежування інформації про акції публічних акціонерних товариств і акції інших акціонерних товариств.

«З 6 жовтня вступили в силу зміни до „Положення про порядок звітності депозитарними установами Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку“. Зміни до положення були внесені в зв'язку з прийняттям Радою закону щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах», — йдеться в повідомленні.

В НКЦПФР пояснили, що розкриття депозитарними установами інформації про власників пакетів акцій здійснюється на підставі інформації, що міститься в системі депозитарного обліку, з урахуванням даних з реєстру кодів цінних паперів, привласнених Центральним депозитарієм цінних паперів.

«Емітенти цінних паперів повинні невідкладно здійснити оновлення або коригування інформації, що міститься в їх особистих даних в Центральному депозитарії цінних паперів, а також постійно оновлювати цю інформацію відповідно до вимог договорів про обслуговування їх випусків», — повідомили в НКЦПФР.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися