Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2017, 16:18

Українці зможуть отримати субсидію при наявності заборгованості за компослуги

У разі наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги для отримання субсидії українці тепер можуть оформити договір про реструктуризацію боргу.

Українці зможуть отримати субсидію при наявності заборгованості за компослуги
Фото: budport.com.ua

Про це на сторінці в Facebook повідомляє прес-служба «Урядового порталу».

«Держава, надаючи субсидію, дає можливість сім'ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за комунальні послуги. Якщо цього не зроблено, держава знову ж йде назустріч громадянам і дозволяє оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для продовження субсидії на наступний рік (2017-2018)», - йдеться у повідомленні.

Крім того, існують окремі випадки, коли громадяни оскаржують в судовому порядку виставлену постачальником послуги суму заборгованості і тому відмовляються платити відповідні кошти або укладати договір реструктуризації.

У Кабміні зазначили, що зараз борг за комунальні послуги, який оскаржується в суді, не впливає на субсидію.

У ситуації, коли громадяни не згодні з заборгованістю, вони можуть його оскаржити.

На підставі рішення суду про анулювання боргу або до винесення рішення суду про суму заборгованості, територіальні претензії рішення комісій з питань призначення житлових субсидій, які працюють при органах виконавчої влади на місцях, дія житлової субсидії поновлюється з моменту припинення її виплати, тобто з травня 2017 року.

Також наголошується, що поточна заборгованість, тобто не сплачені комунальні послуги в березні, травні та червні, не впливають на процес перепризначення житлових субсидій на новий період.

Коментарі - 1

+
+14
Maleficarum
Maleficarum
9 жовтня 2017, 16:49
#
Та то уже даже не смешно… Теперь новая лозунгофикация… «Даёшь субсидии 100% нам населения»… Из-за возможного роста цены на газ количество украинцев, получающих субсидии, может достичь отметки 90%.
Об этом пишет Экономическая правда со ссылкой на расчеты Министерства энергетики и угольной промышленности
По данным министерства, на сегодня в стране 60% украинцев получают субсидии, а из-за возможного роста цены на газ их количество может достичь отметки 90%.
«Например, в результате возможного повышения цены на газ в Тернопольской области количество домохозяйств, получающих субсидии, ожидаемо повысится с 89% до 96%», – предупреждают в министерстве.
В связи с этим Кабмин подготовил изменения в постановление, которые призваны оставить цену на текущем уровне.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися