Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2017, 15:29

Facebook тестує технологію розпізнавання обличчя

Нова функція призначена для того, щоб заблоковані користувачі могли знову повернутися до свого облікового запису. Але оскільки існують куди більш прості способи розблокувати аккаунт, компанію Марка Цукерберга можуть запідозрити в намірі стежити за користувачами, повідомляє Engadget.

Нова функція призначена для того, щоб заблоковані користувачі могли знову повернутися до свого облікового запису.
Фото: huffingtonpost.com

Останнім часом нашим обличчям стали приділяти особливу увагу. Найсвіжіші приклади — Face ID у нового iPhone X і недавно анонсована система розпізнавання осіб у Android Pay для програм лояльності, передає Хайтек.

Можливо, скоро системи ідентифікації обляччя встановлять і в аеропортах, щоб оптимізувати процес проходження реєстрації на рейс. Хоча багатьох турбує, як владі вдасться зберегти конфіденційність інформації.

Технологія розпізнавання обляччя в руках приватної кампанії, особливо якщо ця компанія — найбільша в світі соцмережа, породжує ще більше питань. Однак Facebook такі проблеми не лякають, тому компанія почала тестувати «програму розпізнавання обляччя, яка допоможе захистити ваш аккаунт».

Про це у себе в твіттері написав журналіст Метт Наварра з NextWeb. Невідомий надіслав йому скріншот з тестової сторінкою Facebook, на якій користувачеві пропонується подивитися в камеру для ідентифікації.

За інформацією Наварри, нова функція призначена для того, щоб заблоковані користувачі могли знову повернутися до свого облікового запису. Вона повинна допомогти тим, хто чомусь не може скористатися звичною схемою двофакторної аутентифікації за допомогою СМС.

Однак неможливо уявити собі ситуацію, коли при відсутності стільникового зв'язку користувач зміг би увійти в інтернет, а значить і в свій аккаунт в соцмережі за допомогою технології розпізнавання обличчя або без такої.

Очевидно, що, якщо Facebook і правда тестує технологію розпізнавання осіб, то знадобитися вона може, скоріше, для ідентифікації по фотографії або запису камери відеоспостереження конкретної людини серед мільярда з гаком користувачів найпопулярнішої соцмережі. Розблокувати акаунт можна куди більш простими способами. Поки, втім, офіційно не оприлюднено ніяких даних щодо самої технології або конкретної мети її застосування компанією Facebook.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися