Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2017, 14:34

В Україні запрацювала спрощена реєстрація ПН для агробізнесу

Наказ Міністерства фінансів №776 від 18 вересня 2017 року щодо спрощення реєстрації податкових накладних для деяких платників податків — власників і орендарів землі зареєстрований Міністерством юстиції і вступив в силу.

В Україні запрацювала спрощена реєстрація ПН для агробізнесу
Фото: hyser.com.ua

Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі Мінфіну.

«Наказ набрав чинності», — повідомили в прес-службі.

Раніше Мінфін підготував проект наказу, яким передбачається звільнити від моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних платників податків-власників більше 0,01 га землі і деяких орендарів земельних ділянок.

Технологічні карти платників податків сільськогосподарського сектора розглядатиме автоматична система моніторингу без розгляду ДФС в низці випадків.

Читайте також: МВФ стурбований змінами до реєстру податкових накладних

Такий порядок розгляду передбачено для одержувачів бюджетних дотацій і платників податків, до яких станом на 31 грудня 2016 року застосовується спеціальний режим оподаткування.

Крім того, нові правила розгляду технологічних карт будуть діяти щодо власників або орендарів земельних ділянок загальною площею не менше 200 га, і які не змінювали засновника і директора підприємства з 1 січня 2017 року.

Як повідомлялося, згідно з прийнятими в кінці 2016 року змінами до Податкового кодексу, з 1 липня 2017 року почала свою роботу автоматична реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

У той же час ДФС отримала право відмовити в реєстрації за деякими критеріями оцінки ступеня ризиків.

За даними ДФС, кількість заблокованих податкових накладних скоротилася з 1,1% станом за першу декаду липня до 0,37% станом на 28 вересня.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися