Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2017, 13:43

МВФ дав оптимістичний прогноз по світовій економіці

Світова економіка зміцнюється і продовжує найістотніше відновлення з початку десятиліття.

Світова економіка зміцнюється і продовжує найістотніше відновлення з початку десятиліття.
Фото: pixabay.com

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Виступаючи в Гарвардському університеті, вона сказала, що оновлений прогноз для економіки, ймовірно, буде більш оптимістичним. За її словами, приблизно в 75% країн світу спостерігається підвищення ВВП.

Публікація наступного World Economic Outlook відбудеться на наступному тижні. У липні МВФ прогнозував, що світова економіка за підсумками поточного року виросте на 3,5%, а в 2018 році темпи прискоряться до 3,6% — максимуму за сім років.

Лагард закликала країни світу просувати реформи, збільшувати інвестиції в дослідження і освіту для підвищення продуктивності праці і забезпечення інклюзивного розвитку.

Президент Світового банку (СБ) Джим Ен Кім, виступаючи по відеозв'язку, сказав, що зростання світової економіки і торгівлі прискорюється. Однак він попередив про те, що насувається криза людського капіталу. Система соціального захисту охоплює лише третину людей з бідних верств населення в світі, 155 млн дітей у світі недоїдають, близько 400 млн людей не мають доступу до медичних послуг, повідомляє агентство «Сіньхуа».

Глава СБ закликав активніше інвестувати в людський капітал для збільшення числа робочих місць, а також підвищувати конкурентоспроможність на державному рівні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися