Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2017, 12:43

Що важливо знати бізнесу при використанні праці іноземців

27 вересня набув чинності Закон № 2058-VIII, який також доповнив ст. 42 прим. 1 Закон України «Про зайнятість населення»

27 вересня набув чинності Закон № 2058-VIII, який також доповнив ст. 42 прим. 1 Закон України «Про зайнятість населення».
Фото: fru.org.ua

Так, згідно зі змінами, роботодавець може отримати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства за умови виплати заробітної плати в розмірі не менше:

  • п'яти мінімальних заробітних плат (МЗП) – іноземним найманим працівникам в громадських об'єднаннях, благодійні організації та навчальних закладах;
  • десяти МЗП – для всіх інших категорій найманих працівників.

Вимоги щодо розміру зарплати поширюються на роботодавців, які отримують дозвіл на застосування праці іноземця вперше або після розірвання попереднього трудового договору (контракту) і укладення нового трудового договору (контракту) відповідно до отриманих дозволів.  А також у разі продовження дії дозволу на застосування праці іноземного працівника.

Крім того, для продовження дії дозволу представляються також і документи, в яких відбулися зміни. Тому надання копії трудового договору (контракту) із зазначенням відповідної оплати праці іноземного працівника є обов'язковим.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися