Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2017, 11:30

В Кабміні пояснили, за що відмовлятимуть у субсидії

Основний критерій, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тисяч гривень.

В Кабміні пояснили, за що відмовлятимуть у субсидії
Фото: volynnews.com

Про це на сторінці у Facebook повідомила прес-служба Кабміну.

«Однак, і тут є виключення. Зокрема, оплата дороговартісного лікування будь-кого з членів сім’ї, довготривале накопичення коштів на купівлю квартири, чи оплата навчання дитини», - йдеться у повідомленні.

Якщо, до прикладу, родина 10 років збирала кошти, щоб придбати собі помешкання. Купівля квартири перевищила 50 тисяч гривень і у сім’ї немає іншого помешкання – такі люди мають змогу подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або органі місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини, пояснили в Кабміні.

Як зазначає прес-служба, якщо родина здійснила покупку, що перевищує 50 тис. грн у період отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати.

«Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін. На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок», - пояснили у прес-службі.

Читайте також: Кабмін по-новому розрахував розмір субсидій

Згідно із повідомленням, цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії. Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно.

«Якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначені її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання», - пояснили в Кабміні.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 4

+
+11
AleksandrBank
AleksandrBank
6 жовтня 2017, 11:53
#
Гайки начинают ужимать, думаю и далее будут воодить нововведения.
+
0
Antil
Antil
6 жовтня 2017, 12:58
#
Я уже писал про субсидии 1,5 года назад: http://minfin.com.ua/2016/03/01/15523545/#com2857695
+
+23
k1453
k1453
6 жовтня 2017, 13:29
#
Заканчивается эта шара, правящий режим с помощью субсидий, не допустил тарифного майдана, а теперь вангую это дело будут сокращать, не сразу плавно, и сведут к минимуму.
+
+24
huliolopez
huliolopez
6 жовтня 2017, 14:10
#
Клята влада запрещает малоимущим тратить по 2000$ на покупки, штож это делается! Я вот не считаю себя малоимущим, и субсидии у меня нет — но так и не вспомню сколько раз в жизни выкладывал 2000$ за одну покупку. Пожалуй ни разу, если не считать квартиру и машину.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися