Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2017, 18:01

Перевірки ДФС показали, що всі АЗС України працюють із порушеннями

В Україні 1,4 тис. суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж паливно-мастильних матеріалів через 7,3 тис. АЗС та повинні сплачувати акцизний податок з роздрібного продажу. Про це повідомила директор департаменту аудиту ДФС Наталія Рубан.

В Україні 1,4 тис. суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж паливно-мастильних матеріалів через 7,3 тис.
Фото: hyser.com.ua

За її словами, у 2017 році завершено 23 документальні перевірки зазначених суб’єктів господарювання, у всіх випадках встановлено порушення.

Донараховані суми податків та штрафних (фінансових) санкцій складають близько 11 млн грн, у тому числі 2 млн грн акцизного податку.

Основне порушення, встановлене під час проведення перевірок, – неправомірне відображення в декларації з акцизного податку реалізації через АЗС підакцизних товарів (паливно-мастильних матеріалів), як продажу для комерційного використання, – зазначила Наталія Рубан.

Як зазначається, у 2017 році проведено 513 фактичних перевірок, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на загальну суму 8,6 млн. гривень.

Проведеними фактичними перевірками встановлено:

  • неоприбуткування отриманих готівкових коштів в половинні проведених перевірок;
  • продаж товарів, не облікованих у встановленому чинним законодавством порядку – у кожній четвертій перевірці;
  • невідповідність суми коштів, зазначених у денному звіті, на місці проведення розрахунків, незабезпечення роздрукування фіскальних звітних чеків (Z-звітів) тощо – у кожній третій перевірці.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися