Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2017, 19:43

НБУ скасував вимогу до банків надавати скан-копії документів для аналізу фіноперацій

Національний банк відміняє вимогу до банків, що діяла з вересня 2014 року, надавати йому скан-копії документів, на підставі яких вони здійснювали аналіз фінансових операцій своїх клієнтів. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Національний банк відміняє вимогу до банків, що діяла з вересня 2014 року, надавати йому скан-копії документів, на підставі яких вони здійснювали аналіз фінансових операцій своїх клієнтів.
Фото: rbc.ua

Зокрема, мова йде про скан-копії таких документів:

  • виписок клієнтів та скан-копій документів, які є підставою для здійснення операцій, крім рішення емітента про виплату дивідендів іноземному інвестору (використовується для аналізу попиту);
  • висновків за кожним договором, анкет клієнтів та інших документів стосовно вжитих банком заходів під час здійснення аналізу і перевірки інформації про фінансові операції та їх учасників.

«Відміна вимоги надавати скан-копії документів звільнить значні матеріальні та технічні ресурси банківських установ та сприятиме ефективному, ризик-орієнтованому підходу банків до здійснення аналізу фінансових операцій клієнтів», — відзначили в НБУ.

За словами регулятора, оскільки Нацбанк уповноважив банківські установи самостійно виявляти ризикові фінансові операції клієнтів та надав банкам для цього відповідні інструменти, вони мають без втручання НБУ запобігати ризиковій діяльності та ефективно управляти ризиками.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2017, 21:57
#
В НБУ сократили штат уборщиц и больше некому эти горы бумаги сдавать в макулатуру.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 жовтня 2017, 10:02
#
Штат же сокращают, и эти горы макалатуры некому смотреть
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися