Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2017, 12:21

НБУ розширив перелік банків, яким довірить свою готівку

Національний банк України розширює перелік банків, які можуть залучатися до зберігання запасів його готівки.

НБУ розширив перелік банків, яким довірить свою готівку
Фото: korrespondent.net

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

«Сьогодні статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора, мають Ощадбанк та  ПриватБанк, — йдеться у повідомленні.

Зокрема тепер до зберігання запасів готівки НБУ окрім банків, що здійснюють інкасацію коштів та перевезення валютних цінностей, можуть бути залучені також банки, що користуються послугами з інкасації інших банків або юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації .

»У цьому випадку, доставка готівки за призначенням може здійснюватися як самим банком, так і підрозділами інкасації іншого банку/юридичною особою, що має ліцензію Національного банку на надання банкам послуг з інкасації (відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України)", — зазначив регулятор.

Крім цього, постанова вносить зміни до переліку інформації, яка надається банками до Нацбанку для отримання статусу уповноваженого, а саме, доповнено вимогами щодо відповідності технічного стану сховищ (сейфів) вимогам нормативно-правових актів НБУ з наданням копій відповідних сертифікатів стосовно технічного стану сховищ (сейфів) .

Постанова № 96 набирає чинності з 5 жовтня 2017 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися