Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2017, 14:09

Держземкадастр перейшов на технологію Blockchain

Мінагрополітики спільно з Держагентством електронного урядування та Transparency International Україна презентували оновлений Державний земельний кадастр, який відтепер працюватиме на технології Blockchain.

Держземкадастр перейшов на технологію Blockchain
Фото: minagro.gov.ua

Про це йдеться у повідомленні МінАПК.

«Переведення земельного кадастру на технологію Blockchain – це черговий елемент трансформації земельних відносин, яку системно здійснює Уряд. Місяць тому був запроваджений регуляторний моніторинг земельних відносин, а найближчим часом аукціони з оренди державних земель також здійснюватимуть у режимі онлайн на технології Blockchain»,  – заявив перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк.

За його словами, підвищення транспарентності земельних відносин висуває підвищені вимоги до гарантування збереження даних, і на сьогодні найвищий ступінь захисту інформації забезпечує технологія Blockchain.

У свою чергу директор Державного агентства електронного урядування Олександр Риженко зауважив, що земельний кадастр став другим проектом у державному секторі України, де застосовано технологію Blockchain.

На початку вересня цю ж технологію впроваджено у систему електронних торгів арештованого майна OpenMarket та з її використанням проведено перші у світі електронні торги.

Нагадаємо, постанову про перехід Держземкадастру на Blockchain було прийнято на засіданні Кабміну 21 червня 2017 року.

Державний земельний кадастр – єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні; а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

Станом на 1 жовтня 2017 року в Державному земельному кадастрі України зареєстровано 18 млн 780 тис. земельних ділянок. 

Коментарі - 1

+
+12
59106790
59106790
3 жовтня 2017, 22:07
#
Ничего себе! Даже не верится, что в нашем болоте что-то передовое заводится)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися