Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2017, 15:07

Чистий приплив прямих інвестицій в Україну збільшився до $194 млн

Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в серпні збільшився до $194 млн, 85% з яких були направлені в реальний сектор економіки.

Чистий приплив прямих інвестицій в Україну збільшився до $ 194 млн
Фото: delo.ua

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з даними регулятора, з початку року надходження прямих іноземних інвестицій (без урахування операцій з переоформлення боргу в статутний капітал) майже вдвічі перевищували обсяги за аналогічний період минулого року ($1,2 млрд у порівнянні з $0,7 млрд відповідно).

Чисті надходження за фінансовим рахунком в серпні істотно збільшилися в порівнянні з липнем (до $743 млн) і були забезпечені операціями приватного сектора.

«Цьому в першу чергу сприяло скорочення обсягів готівкової валюти поза банками, яке за підсумками серпня прискорилося до $ 496 млн», — йдеться у повідомленні.

Крім того, за рахунок придбання банками ОВДП, емітованих урядом в іноземній валюті, скоротилися зовнішні активи банківського сектора (на $0,3 млрд).

Також, як повідомляється, в серпні спостерігався незначна витік боргового капіталу з приватного сектора ($125 млн). Він був пов'язаний з виплатами банків за міжбанківськими кредитами та депозитами, і зниженням залучення капіталу реальним сектором.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися